Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

GÓLSZEGÉNY MECCSET NYERT A BRASSÓ

Felnőtt 2022-12-02

A vendégcsapat hátrányból fordítva nyert 2:1-re az Újpest ellen. A hazaiaktól alapemberek; Benk András, Kiss Dániel és Toni Henttonen is hiányzott. 

Kiegyenlített játékot hozott az első játékrész. Eleinte inkább a vendégcsapat volt a kezdeményező, de a lilák a harmad végére kezdték elkapni a fonalat, többet járt a korong a Brassó térfelén, és öt a négy ellen kifejezetten veszélyesen játszott a csapatunk. 

Az elsőből a második harmadba több mint 90 másodperccel átnyúlt Zagidulin kiállítása, amit az Újpest az utolsó pillanatban ki is használt. Jekunen átadása után Kovács Alex volt eredményes középtávolról. (1:0)

A gól után továbbra is kiegyenlített játék zajlott a jégen, mindkét kapus, a hazai oldalon Rajna Miklós, a brassóiaknál pedig Toth Rylan Mathew is bemutatott néhány bravúrt, de a 35. percben előbbi már tehetetlen volt. Van Wormer és Schaber lépett meg kettő a egyben, a gólt az utóbbi lőtte be a Brassónak. (1:1)

Az utolsó játékrészben az Újpest kezdett jobban, de a 48. percben mégis vezetést szerzett a vendégcsapat, Gliga cselezte ki Kiss Philt és jutatta be Rajna Miklós mellett a korongot a hazai kapuba. (1:2

A mérkőzés végére újra fölénybe kerültek a mieink, az utolsó öt percben már szinte csak a brassói térfélen volt játékban a korong, de Toth kapus megakadályozta az egyenlítést, így a három pont a Corona Brassov csapatához került.

Dave McQueen, vezetőedző - Corona Brassó

 

"Mindig nehéz idegenben játszani, főleg egy rengeteget dolgozó csapat ellen. Jól kezdtük a mérkőzést, bár kissé felforgatott sorokkal játszottunk, próbálkoztunk fizikálisan az Újpest fölé nöni. A harmadik harmadban tudtuk, hogy nyomni fognak a hazaiak, de a kapusunk remekül játszott, számos minőségi gólhelyzet maradt ki. A mérkőzés végén pedig egy gyönyörű góllal hozni tudtuk a három pontot."

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"Úgy gondolom, hogy kitettünk mindent a jégre, ami ma bennünk volt, ugye több hiányzónk van, felforgatott sorokkal játszottunk, voltak olyan sorok, akik soha nem játszottak így együtt, ahhoz képest viszont mindenki előtt le a kalappal, mindenki kitette szívét, lelkét és nagyszerűen küzdöttünk. Az biztos, hogy a Brassó nagyobb forgalmat tudott generálni a mi kapunk előtt, mint mi a túloldalon, ebből a szempontból mindenképpen javulnunk kell, ha gólokat szeretnénk szerezni. Megyünk tovább, holnapután újra játszunk, az biztos, hogy kell egy-két bizalomnövelő győzelem, amiért keményen meg kell küzdenünk."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.16. MAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41