Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

GYŐZELEM IZGALMAK NÉLKÜL

Felnőtt 2021-02-20

Többek között a sérüléseikből felépült első soros csatáraiknak köszönhetően a szezon eddigi legnagyobb arányú győzelmét arattuk. UTE-MAC 10:1.

Az UTE kapujába visszatért Rajna, míg a mezőnyjátékosok tekintetében négy helyen változott a keret: újra játszhatott Benk, Bodo, Just és Sikorcin, miközben Rokaly-Boldizsár, Zsigmond, Horváth András és Molnár kimaradt. A MAC HKB Újbudánál Jászai és Csollák játszott, míg Tornyai és Bugár pihent.

A 4. percben az Újpest megszerezte a vezetést, miután Just lövése úgy pattant meg Bálizs mamutján, hogy az átpörgött a kapus fölött, és beesett a kapuba. Másfél perc sem telt el, amikor Vorobjov betalált a saját kipattanójából, így gyorsan megléptek 2-0-ra a lila-fehérek. A nyitó harmad közepén háromgólosra nőtt az előny, Sotlar is eredményes volt a hazaiaktól. A játékrész folytatásában 2 másodperc alatt 2 kisbüntetést is begyűjtöttek az újbudaiak, az 5 a 3 elleni lehetőséget Vorobjov révén kihasználták az újpestiek, 4-0. A MAC HKB is játszhatott kettős emberelőnyben, Rajna hibátlanul védett.

Csak 22 másodperc telt el a második játékrészből, amikor Bodo meglőtte az ötödik UTE-gólt. Ekkor kapust cseréltek a vendégek, Bálizs helyére Farkas érkezett. Az új hálóőr öt percig maradt makulátlan, Bodo talált be neki. Nem sokra rá szépítettek az újbudaiak, Sofron lőtt kiszorított helyzetből pontosan, 6-1. A mérkőzés felénél Just is meglőtte a második gólját. A harmad végén rosszul cseréltek a vendégek, a 3 az 1 elleni támadást Perkovich zárta sikerrel, 8-1.

A záró felvonásban hat percet kellett várni az első gólra: két kivédekezett lila-fehér hátrány után Stadel lőtte meg a 9. újpesti találatot. A MAC HKB próbált kozmetikázni az eredményen, hiába: 3 perccel a vége előtt Vincze egy pontos próbálkozással megszerezte a 10. UTE-gólt.

Az Újpest 10-1-re nyert, legutóbb a Titánok ellen jutottak el két számjegyű gólmennyiségig a lila-fehérek – a MAC HKB még nem kapott ennyit –, akik hétfőn az Opten Vasas HC-t fogadják. Az újbudaiak vasárnap Debrecenben játszanak rangadót.

Virág Csaba, UTE: “Fontos volt nekünk, hogy győzelemmel folytassuk az erdélyi túra után. Az eredmény másodlagos, messzemenő következtetést nem vonhatunk le belőle. A győzelem az győzelem, örülünk neki. Hatékonyak voltunk a kapu előtt, jól kezdtük a mérkőzést, az megalapozta a maradék 50-55 percet is. Az emberhátrányos védekezésünk nagyon rendben volt, örülök, hogy abban tudtunk fejlődni. Most úgy álltak a csillagok, ahogy nekünk kellett, de helyén kell kezelni ezt a sikert. Nekünk az alapszakasz negyedik helyére már nincsen sanszunk, de szeretnénk olyan formába kerülni a rájátszásra, hogy bárki választ minket, annak kemény fejtörést okozzunk.”

Kangyal Balázs, MAC HKB: “Nem hinném, hogy nagy jelentősége van annak, hogy hány góllal kaptunk ki. A célunk az, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé, javíthatunk vasárnap. Hokiztam már annyit életemben, hogy tudom, vannak ilyen napok, amikor ez megtörténik. Lehet, hogy ez a vereség még egy kicsit jót is tesz nekünk, bármilyen furcsa. Tisztában voltunk az ellenfél játékerejével, pihentek voltak, sok sérültjük most tért vissza. Nem vagyok sem csalódott, sem elkeseredett, gratulálunk az ellenfélnek.”

#HAJRÁLILÁK

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.01.27. Győr - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41