Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

HARMADIK LETT AZ UTE AZ ALAPSZAKASZBAN

Felnőtt 2022-02-19

Az alapszakasz zárófordulójában viszonylag simán győzte le az Újpest az UNI Győr ETO HC együttesét 5:0-ra. A mieink 40 mérkőzés alatt éppen annyi pontot szereztek, mint a második helyen végző FTC, és csak rosszabb gólkülönbséggel végeztek a harmadik helyen, így kedvező pozícióból várhatják a március elején kezdődő rájátszást. 

 

A találkozót az Újpest kezdte aktívabban, Sági Máténak, az UNI Győr ETO HC kapusának többször hárítania kellett, de a saját hálónk előtt Rajna Miklósnak is akadt dolga. Az első harmadban végig mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, többet lőtt kapura, de gól szereznie egyik együttesnek sem sikerült.

 

Aztán az első szünet után, a 22. percben Németh Attila passzolt a félpályánál Kiss Patrikhoz, aki két csel után lőtt 8-9 méterről Sági kapujába, 1:0.

 

Tíz perccel később, Tornyai Gábor kiállítása után másodszor került emberelőnybe az Újpest, amit öt másodperc alatt használtak ki a lila-fehérek, Kyle Just korongjából Sam Coatta lőtte az újabb gólját, 2:0.

 

A középkezdés után 20 másodperccel, még mindig a 32. percben növelte előnyét a hazai csapat, gyors támadás után Németh Attila lőtt rá, az első kipattanót Suter még nem jutatta a kapus háta mögé, a másodikat viszont szinte a vonalról ütötte be az üres kapuba Kiss Patrik, 3:0. A találat után a Győr edzője, Ladányi Balázs levitte Ságit, a helyére Tóth Károly Balázs állt a vendégek kapujába. 

 

Az utolsó harmadban már igazán látszott a két csapat közti különbség, a félgőzzel is jól játszó UTE a 46. percben növelte előnyét, Sam Coatta keresztpassza pattant be egy győri védő korcsolyájáról a kapuba, ezzel lett 4:0.

 

A 49. percben pedig az asszisztja után Kyle Just gólt is szerzett, csatárunk passz helyett lőtte ki a győri kapu jobb felső sarkát, 5:0.

 

A mérkőzés végéig a hazai szurkolóknak már csak Rajna Miklós idei negyedik shutoutjának drukkoltak. A lilák kapusa végül nem kapott gólt, így az Újpest 5:0-ás győzelemmel zárta az alapszakaszt, amelyben harmadik lett a 92 pontos Csíkszereda, és a szintén 84 pontot szerző Ferencváros mögött. 

 

Ladányi Balázs, vezetőedző (UNI Győr ETO HC)

 

“Úgy érzem, hogy tíz percig voltunk meccsben, ettől függetlenül az első harmadot még kihúztuk kapott gólt nélkül, onnantól esélyünk sem volt semmire. Gratulálok az Újpestnek, sok sikert a rájátszáshoz.”

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Jól megérdemelt harmadik helyet szereztünk az alapszakaszban, sok pontot gyűjtöttünk a tavalyi szezonhoz képest, sokat tudtuk előrelépni, ami mindenképpen pozitív. Jó mérkőzést játszottunk, sok jó dolgot csináltunk a jégen, olyan pozitív dolgokat, amikre szeretnék alapozni a rájátszásban is, ez a meccs jó rávezetés volt nekünk a playoffra. Jó formában vagyunk, remélem lesznek visszatérők, és négy sorral tudunk újra játszani, erre minden esély megvan. Remélem, hogy minél tovább jutunk a rájátszásban, de nyilvánvaló, hogy mindig csak az előttünk álló mérkőzésre fogunk koncentrálni. Teljesen elégedett vagyok azzal, amit ma mutatott a csapat.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.14. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41