Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

HÁROMBÓL HÁROM A CÍMVÉDŐ ELLEN

Felnőtt 2021-12-02

Újabb parádés győzelmet aratott az Újpest az Erste Liga címvédő Csíkszereda ellen. A még mindig tartalékos lila-fehérek 3:1-re nyertek, így már a szezon során harmadszor verték meg a Sport Clubot, és pontszámban utolérték a tabellán a listavezetőt. 

 

Az Újpest kezdte jobban a meccset, a mieink a 10. percben szerezték meg a vezetést, Kyle Just lövésébe Riley Stadel piszkált bele, az ő találatával lett 1:0.

 

Egy kettős kiállítás miatt a következő lila-fehér gól négy a négy elleni játékban született, Jack Sutter egy cselsorozat végén talált be Adorján Attila kapujába, 2:0

 

A 15. percben Balázsi kiállítása után emberelőnyben támadhatott a Csíkszereda, Szkacsov került helyzetbe az UTE kapuja előtt, és fonákkal szépített, 2:1.

 

A második 20 perc elején viszont Virág Csaba csapata került emberelőnybe, az ítélet után gyorsan fel tudtunk állni öt a négyben, és egy korongjáratás végén Sam Coatta volt eredményes, 3:1. 

 

Innen a 39. percben még szépítettek a csíkiak, Becze passza után Casaneanu szerzett gólt újabb előnyből, 3:2.

 

Az utolsó harmadban aztán hiába hajtott az egyenlítésért a vendégcsapat, Rajna Miklós mind a 14 lövést kifogta, így az idényben már harmadszor verte meg az Újpest a Csíkszeredát, és magabiztosan készülhet a szombati FTC elleni derbire.

 

Enrico Rossi, vezetőedző (Csíkszereda)

 

Először is gratulálni szeretnék az Újpestnek, megérdemelten szerezték meg a három pontot. Az első harmadban nem tartottuk magunkat a megbeszéltekhez, ez két kapott gólba került. Elég nehéz felzárkózni két gólról egy ilyen jól védekező csapat ellen, de azt gondolom, hogy a második, illetve záró játékrészben mindent megtettünk azért, hogy ledolgozzuk a hátrányt. Rossz érzés kikapni, nyerni jöttünk Újpestre, de nem vagyok csalódott, jól játszottunk.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

Szerettünk volna jól kezdeni, de több hátrányt is kaptunk az első harmadban. Ezután megdolgoztunk a kétgólos előnyért, igazi ki-ki meccs volt. Néhol az előnyök és hátrányok miatt tördelt volt a játék, sokszor úgy tűnt, mintha beszorultunk volna, de nagyon jól védtük a harmadunk közepét. A harmadik felvonásban kimondottan okosan játszottunk, pörgettük az időt, de megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy hamarabb eldöntsük a meccset. Nagyon örülünk a három pontnak, szombaton is nyerni szeretnénk.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.23. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41