Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

HÉTBŐL 7

Felnőtt 2023-10-20

Idei első erdélyi túráján a második győzelmét is megszerezte az UTE, miután a középső harmadban négy góllal szórták meg a mieink a házigazda Csíkszeredát. A Sportklub az első csapat, amelyiket az idei Erste Ligában már másodszor vertünk meg.

 

Pedig a házigazdák kezdtek jobban, rögtön az első percben eredményesek voltak a kék-fehérek. Ricci passzolt középre, ahol jött Szkacskov, aki először kapusunkat, Sági Mátét találta el, majd a kipattanót a kapuba juttatta. (1:0) A listavezető Újpest ebben a bajnokságban először került hátrányba. 

 

Pár perccel később magára talált az UTE is, először Laskawy került helyzetbe, majd a nyolcadik percben egyenlített is csapatunk. A gólt a fiatalokból álló sorunk hozta össze, először Szabó-Rácz Maxim tette rá a korongot, de a védők felszabadítottak, viszont a játékszer Nyquist elé pattant, aki hatalmas kapufás gólt lőtt közelről. (1:1)

 

A harmad hátralevő részében a csíkiak támadtak többet, de az előző meccsen shutoutot elérő Sági ismét jó napot fogott ki, így nem született újabb gól.

 

A második harmadot energikusan kezdték a lilák, az első sorunkban Saarelainent helyettesítő 17 éves Laskawy Ferenc egy kipattanóból be is talált, a mérkőzés 21. percében élete első gólját szerezve az Erste Ligában. (1:2)

 

A gólra a hazaik itt még válaszolni tudtak: a csíkiak közül Brown lépett ki, becsapta védőjét, megkerült az Újpest kapuját, majd a túloldalra figyelő Sági mellett behúzta a korongot a vonal mögé, és még mindig csak a 23. perc legelején jártunk. (2:2)

 

A 25. percben elcserélte magát a Csíkszereda, az így megszerzett emberelőnyben rögtön nagyon veszélyesen játszottak a lila-fehérek, a fort 50 másodperc alatt Coatta használta ki, aki ezzel már idei ötödik gólját szerezte. (2:3)

 

Fél perccel később újabb emberelőnyt kaptak a vendégek, Reisz Áron-Sándort küldték le testre ütésért, így öt a négy ellen Nyquist szerezte meg második gólját egy védhetetlen bombával a mérkőzés 27. percében. (2:4)

 

A 30. percben rutinos védőnk, Kiss Dániel is behúzta az első gólját az idei szezonban, lövése ugyan megpattant Adorján kapuson, de végül a hálóba csorgott, így már három találattal vezettünk. (2:5)

 

A meccset utoljára a 35. percben tudta izgalmassá tenni a Csíkszereda, akkor emberelőnyben támadhattak a székelyek, Becze korongjára Sági Máté nem tudott rátenyerelni, így Cody Milan betalált. Az Újpest szabálytalanságot reklamált, a bírók hosszan videóztak, de végül megadták a gólt. (3:5

 

A második harmadszünet előtt még Metsavainiot is kiállították tölünk bottal akasztás miatt, de a Sportklub nem zárkózott közelebb, így két gólos újpesti előnnyel fordulhattunk rá az utolsó 20 percre.

 

Az szünet utáni első percben megint eredményes volt az UTE, Kiss Patrik Láday Tamáson fűzte át magát nagyon szépen, majd ezúttal sem hibázott és gólt ütött, ahogy tegnap is belőtte mindkét büntetőjét. (3:6)

 

Ezek után mindkét oldalon kimaradt egy-egy emberelőny, illetve Sági is bemutatott egy hatalmas bravúrt, aztán az 52. percben eldőlt a találkozó: Kiss Patrik szenzációs passzal vette észre Benk Andrást, így csapatkapiítányunk is megszerezte első gólját ebben a bajnokságban. (3:7)

 

Idei hatodik rendes játékidőben szerzett győzelmével az UTE természetesen megőrizte első helyét az Erste Liga tabelláján, erdélyi túránk zárásaként vasárnap 16.30-tól lépünk jégre a Corona Brassó ellen.

 

Markus Juurikkala, az UTE vezetőedzője:

 

"Örülünk a három pontnak. A 7:3-as végeredmény után azt hiszem nem kérdés, hogy ki volt ma a jobb, büszke vagyok a srácokra. Nem könnyű itt játszani, jó csapatok vannak. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, és megyünk tovább előre."

 

Bradley Gratton, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője:

 

"Szerintem az első harmadban mi irányítottuk a játékot. Aztán a második harmadban kaptunk egy kiállítást, és kezdődtek a gondok. Muszáj megállítsuk a korongot, ezzel van a legnagyobb problémánk. Mennünk kell előre, harcolnunk kell, hogy megszerezzük azt az első győzelmet. Nehéz, amikor elveszítesz jó néhány összecsapást. Minden meccsben ott vagyunk, de ma este megint nem jött össze."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.28. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41