Dátum: 2024 július 19. (péntek) | Emília

hírek

HIÁBA VEZETTÜNK KÉTSZER IS

Felnőtt 2024-03-09

Újabb szoros meccsen kapott ki az Erste Liga címvédőjétől az Újpest. A mieink kétszer is előnybe kerültek, de a Gyergyói HK végül 4:3-ra nyert, így Erdélyből két vereséggel jövünk haza.

Először találkozott a jégen a bemelegítés alatt Sam Coatta, aki a pénteki mérkőzésen kimaradt, és a holland Dalhuisen. Utóbbi novemberben okozott olyan súlyos sérülést amerikai támadónknak, hogy Coatta két és fél hónapig nem játszhatott. A felek most sportszerűen baráti jobbot nyújtottak egymásnak a mérkőzés előtt, lezárva ezzel a múltat. 

A meccsen, amelyen újra Rajna Miki, illetve a hazaiknál Rinne védett, az Újpest villámrajtot vett, már a második perc elején vezetést szerezve. Pokornyi fülelt le egy korongot a támadóharmadban, ami előbb Kiss Patrikhoz, majd Benk Andráshoz jutott, aki nagy gólt lőtt a GYHK-nak. (0:1) A vendégek találata után a hazaiak percei következtek, néhány helyzet után a hetedik percben egyenlítettek, amikor egy távoli lövésbe a kapu előterébe Vincze Péter piszkált bele. (1:1) A gól után továbbra is nyomás alatt tartotta Rajna kapuját a Gyergyó, de a védelem, illetve kapusunk nagyon jól dolgozott, akkor is, amikor létszámelőnybe került a hazai csapat. Aztán a harmad végén az Újpest is fórhoz jutott, a mieink sem találtak be, de innentől kezdve már kiegyenlítettebb lett a játék képe.

A következő 20 perc ismét hazai helyzettel indult, de Sárpátki kihagyta, a játék képe alapján kissé meglepő módon viszont az Újpest újra vezetést szerzett. Kovács Alex lőhetett kiszorított helyzetből, lövése viszont megpattant egy védő korcsolyaélén, és beszállt Rinne kapujába. (1:2) A mieink gólja után fordult a kocka, az UTE játszott fölényben egy darabig, egy újabb emberelőny kiharcolása után közel jártunk az újabb gólhoz, de sajnos mégsem sikerült betalálni. Hogy visszajött a meccsbe a GYHK, ezt két kapuvassal jelezte a hazai csapat, aztán a harmad fináléjában Bodó Christopher egy parádés szóló után hatalmas gólt lőtt, bizonyítva, hogy nem véletlenül vezeti szinte az összes létező statisztikát a ligában. (2:2)

Sajnos a harmadik harmad eleje sem kedvezett a liláknak. A 42. percben vitatott körülmények között szerzett újabb találatot a Gyergyó, Fejes távoli lövésébe a kapu előtt Császár ért bele, akinek megmozdulása magas bot miatt többek szerint nem volt szabályos, de hosszas videózás után megadták a gólt a hazaiknak. (3:2) Az 52. percben viszont újra sakk-mattig játszottak a piros-fehérek, szép támadás végén Sylvestre maradt egyedül a mieink kapuja előtt, és közelről betalált. (4:2) Az Újpest nem szeppent meg a hátránytól, emberelőnyt harcolt ki, és szívos munkával zárkózott közelebb a hazaiakhoz az 55. percben, Metsavainio belőtt korongjába Kovács Alex piszkált bele bevetődve. (4:3) A maradék időben szorongattak a lilák, még Rajnát is levitték az utolsó percre, de nem tudták kiharcolni a hosszabbítást, így a két székelyföldi meccs után sajnos a GYHK vezet kettővel a négy győzelemig zajló negyeddöntőben. Folytatás jövő héten kedden és szerdán, a Megyeri úti jégcsarnokban. 

Kovács Viktor, másodedző, UTE:

 

“Nagyon sok mindenben javultunk a tegnapi meccshez képest, a korong nélkül viszont mindenképp fizikálisabban kell játszanunk. Sok időt és teret hagyunk nekik, amit kegyetlenül ki is használnak, ha pedig nálunk van a korong, akkor bátrabbnak kell lennünk. Tegnap a hosszabbításban nagyon felborult a pálya, ma pedig egy kicsit későn ébredtünk, talán ezt a következtetést lehet levonni ebből a meccsből.”

 

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK:

 

“Amiben mindenképp előre tudtunk lépni az a gólszerzés, de többet is kaptunk sajnos. Az első harmad nagyon jó volt a 0-1 ellenére, és a második harmadban kezdtünk el olyan dolgokat művelni a támadóharmadban a nagy fölényünk közepette, amelyből több helyzetet is ki tudott dolgozni az Újpest. Tudjuk, hogy sok helyzetet kell teremtenünk ahhoz, hogy gólokat lőjünk, de közben nem szabadna elfelejteni azt, hogy ebben az Újpestben van potenciál. A kiállítások tekintetében javulnunk kell, sok kiállításunk volt, főleg a végén, ami viszont jó, hogy ismét megtaláltuk az utat a győzelemhez.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.01. UTE - SCCS című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41