Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

HIRVERÉS SZOMBATHELYEN

Felnőtt 2023-10-29

A tavaly elkészült szombathelyi jégcsarnokban játsza soron következő meccsét csapatunk. A FEHA 19-UTE mérkőzéssel avatják fel hivatalosan a létesítményt vasárnap 15 órai kezdettel.

 

Az Erste Liga a korábbi évekhez hasonlóan – amikor a többi közt mérkőzést rendezett Zalaegerszeg, Ajka – ebben a szezonban is igyekszik olyan vidéki városokat bevonni a bajnoki körforgásba, ahol jelenleg nincs élvonalbeli jégkorongcsapat, így vasárnap délután Szombathelyen fogadja a FEHA19 az Újpestet. 

A soron következő bajnokira tehát mindkét csapat utazik, ami a FEHA 19 számára azért nehéz kérdés, mert a fehérváriak idén eddig csak hazai jégen tudtak nyerni. A "kisvolán" utoljára október közepén szerzett három pontot, akkor a DVTK-t győzték le, viszont azóta kikaptak idegenben a Ferencváros és a Jegesmedvék vendégeként, valamint szétlövés után a DEAC ellen is Székesfehérváron.

A liláknál az a kérdés, hogy mennyire bírja a csapat a sorozatterhelést. Az Újpest előző hétvégén végigbuszozta Erdélyt, aztán meglepestésre hazai pályán kikapott a BJAHC-tól, és most újra buszra szállt, hogy Szombathelyre menjen hírverő mérkőzést játszani. 

Mindkét együttes, a FEHA 19 és az UTE is kilenc mérkőzést játszott eddig az idei Erste Ligában, ezalatt a Székesfehárvár nyolc az Újpest pedig 23 pontot gyűjtött, így ezúttal egy élcsapat találkozik az utolsóelőttivel. A mieink a pénteken elszenvedett vereség után szeretnének visszatérni a győztes útra, a fehérváriaknak pedig nincs vesztenivalójuk. Ilyen előjelek után izgalmas mérkőzésre számíthat Szombathely, és azok is, akik online nézik majd a találkozót, az ersteligatv.hu közvetítésében.

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.14. UTE - Brasov című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41