Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

HOKIHORROR VÉGÉN GYŐZELEM

Felnőtt 2022-12-31

Lidércesen indult a találkozó újpesti szempontból a FEHA19 ellen, a székesfehérvári farmcsapat a 26. percben már három góllal is vezetett, de a tartalékos lilák Kyle Just vezérletével fordítottak, és végül 6:4-re megnyerték a találkozót.

A péntek esti meccsre visszatért Pokornyi Dávid és Rajna Miklós, viszont hiányzott Jekunen, Henttonen, Sági Máté, Tornyai, Pereszunko és Monostori Tamás is, így három sorral játszott az Újpest a négy teljes sorral felálló vendégekkel szemben. 

A mérkőzés elején az UTE dominálni tudott, de kontrából mégis a FEHA19 szerzett vezetést, a 14. percben Moksancev volt eredményes. (0:1)

Négy perccel később sikerült egyenlítenünk, csapatkapitányunk Benk András centerezése után kiváló kanadai támadónk, Kyle Just talált be. (1:1)

A harmadszünetben Virág Csaba vezetőedző kényszerűségből kapust cserélt, a lilák ketrecét innentől az első felnőtt meccsén debütáló Papp Áron védte. A második 20 percet rögtön emberhátrányban kezdte az Újpest, amit a Fehérvár kihasznált, Zohovs volt eredményes már az első percben. (1:2)

Két perccel később Dobos Bendegúz is betalált (1:3), majd a 26. percben Kóger lőtt a kékvonalról egy nagyot, amibe ráadásul Farkas László bele is ért. (1:4)

Csodák csodájára innen állt fel az UTE, a 29. percben két kanadai légiósunk hozott össze egy gólt kettős emberelőnyben, Collin Shirley passza után újra Just volt eredményes. (2:4)

Öt perccel később ismét emberelőnyben zárkóztak tovább a lilák, Kovács Alex lövése még kipattanat a fehérvári kapusról, Madácsi viszont befejezte az akciót. (3:4)

Továbbra is óriási lendülettel rohamoztak a mieink, a 38. percben Just, Benk András és Kiss Dániel volt a korong útja, kiváló hátvédünk szerezte az újabb gólt. (4:4)

Az egyenlítés után a 40. percben a vezetést is megszerezte csapatunk, Kovács Alex passzolt Nemes Benjaminhoz, aki a kapuvason csilingelő gólt szerzett. (5:4)

Az utolsó harmadban is az Újpest kezdett jobban, a 45. percben Kiss Patrik passza után Shirley lőtt gólt közelről. (6:4)

A vége előtt még kimaradt egy kettős hazai emberelőny, valamint a székesfehérváriak is lőttek egy kapuvasat, de újabb gól nem született, így a naptári év utolsó meccsét megnyerte a csapat, legközelebb január 4-én játszunk a Megyeri úton Magyar Kupa visszavágót a Ferencváros ellen.

 

Anatolij Bogdanov, vezetőedző - FEHA19

 

“Nagyon jó lecke volt a mai ennek a fiatal csapatnak. Nem engedhetünk ki 4:1-nél, nem kezdhetünk el foglalkozni a játékvezetéssel, ha éppen nem fair az adott helyzet, nem térhetünk el az eredeti tervtől, mert ezeknek ez lesz a következménye. Elsődlegesen mentálisan kell készen állnunk, hiszen meccsről-meccsre nehezebb helyzetek adódhatnak, amit meg kell oldanunk. Nem szépen, hanem sikeresen kell játszanunk. Ki kell emelnem mégegyszer azt, hogy rengeteg tanulni való volt a mai mérkőzésen.”

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

“Az első harmadban komoly gondjaink voltak a korong megjátszásával, és a második játékrészre sem úgy jöttünk ki, ahogy azt az öltözőben megbeszéltük. Aztán 1:4-nél elkezdtük azt játszani, amit szerettünk volna a meccs elejétől. Semmi sem ideális, sok a sérült, Rajna Miki feltehetően agyrázkódást kapott, ettől függetlenül mindig próbáljuk a maximumot hozni, nyernünk kell öt nap múlva.”

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.13. Brasov - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41