Dátum: 2020 augusztus 9. (vasárnap) | Emőd

hírek

Happy end Erdélyben.

Felnőtt 2020-01-11 Megtekintések száma: 485

A hazaiak hiába lőttek többet kapura, kikaptak az újpestiektől. A lila-fehérek 6, a gyergyóiak 4 ponttal kezdhetik az alsóházi középszakaszt.

A Gyergyói HK kapujában a pénteki mérkőzéshez hasonlóan Jordon Cooke kapott lehetőséget, ellenben az UTE Márkus Levente helyett ezúttal Duschek Dávidot nevezte. A hazaiak a 3. percben emberelőnybe kerültek, aztán a kiegészülést követően is maradt a fölényük, több akciót vezettek, mint a lila-fehérek. Ennek ellenére harmad felénél az UTE megszerezte a vezetést: egy késleltetett kiállítás során a vendégek okos passzjátékot mutatva Ladislav Sikorcin passzából Benk András révén eredményesek voltak. A gól után fél perccel a korábban szabálytalankodó Ryan Rupert újra nem bírt magával. Az újpestiek nem növelték az előnyüket emberelőnyben, a harmad játérész végén pedig a gyergyóiak próbálkozhattak 5 a 4 elleni játékkal. A nyitó húsz percben a hazaiak 14-5-re nyerték a kapura lövési mutatót.

A meccs második harmadában folytatódott a piros-fehérek nyomása, valamint egyre többet foglalkoztak egymással a játékosok. A hazaiak lendületét megtörte, amikor túl sok játékosuk volt a jégen, így UTE-előny következett. A lila-fehérek éltek a lehetőséggel: Erik Pance belőtte a korongot a vasak találkozásához. A középső felvonásban még nagyobb volt a gyerógyiak fölénye, 20-szor lőttek kapura, míg az újpestiek csak 3-szor.

A 42. perc meghozta a hazai szépítést, Ryan Rupert lövését hiába védte Duschek, Benedek Rolanddal szemben már tehetetlen volt. Alig több mint 3 perccel később hasonló góllal egyenlített a Gyergyói HK: Kozma Zsolt bombáját hárította az újpesti kapus, de Dmitrij Pesztunovval szemben nem tudott reagálni. Hiába egyenlítettek a hazaiak, az UTE a 48. percben korongot szerzett a gyergyói harmadban, az akciót Benk András zárta góllal. A harmad közepén Elekes Darabont Hunor-Csaba és Rafaj Attila két ízben is gondoskodott arról, hogy 2 percen át 4 a 4 ellen játszanak csapataik. A piros-fehérek hajtottak az egyenlítésért, a végén a kapusukat is lehozták,

Az UTE 3-2-re győzött, ezzel eldőlt: a lila-fehérek végeznek az alapszakasz 6. helyén, aminek köszönhetően 6 ponttal kezdik meg az alsóházi középszakaszt, míg a Gyergyói HK a 7. helyen zár, ami 4 bónuszpontot ér a következő etapra.

 

 

Képek

DEAC - UTE | 2018.09.28. című gallériából ízelítő

Videók

hirdetés

TippmixPro - Tétel teljes az élmény

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41