Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Heroikus győzelem hosszabbításban.

Felnőtt 2019-10-26

Heroikus küzdelem végén, a hosszabbítás utolsó percében lőtt góllal nyert az UTE a meccs legnagyobb részében színvonalas és jó iramú hokit diktáló DAB ellen.

Nagy kedvvel kezdték az Acélbikák a mérkőzést, szinte azonnal átvették az irányítást. Komoly munka folyt a jégen mindkét oldalon, a hazaiak domináltak, a lilák fegyelmezetten védekeztek, mindezt igen jó tempó mellett tették, a nézők nem unatkoztak, szórakoztató látványos volt az első harmad. A játéknak azonban egy viszonylag fontos elemében az Acélbikák egy jottányit sem voltak jobbak ellenfelüknél, ez pedig a góllövés volt. Duschek Dávid fantasztikus formában védett, és ahogy ilyenkor az lenni szokott, a szerencse is mellé állt, néhol millimétereken múlt a hibátlan teljesítménye. Ezzel együtt a hazaiak egy egész meccs megnyerésére elegendő gólt is lőhettek volna, a legközelebb talán Srdjan Subotic állt a gólszerzéshez, ám Németh Péter kiváló keresztpasszát Duschekbe lőtte a 19 éves, szerb-magyar kettős állampolgársággal rendelkező fiatalember. A harmad második részében a játék fizikai eleme is megjelent, az UTE játékosai gyakran csak szabálytalan eszközökkel tudták megállítani az agilisan játszó újvárosiakat, amiből számtalan emberelőny alakult ki, ám ezek is kimaradtak. Az UTE kósza ellentámadásokra épített, ebben a mezőny legjobbja, Jared Brown vitte a prímet.

A második játékrészre maradt az újvárosi fölény, a lövések mennyisége nem változott, a minőségük azonban mintha alábbhagyott volna, Duschek pedig továbbra is stabilan védte a kaput. A 24. percben jött az újvárosiak rémálma, egy hanyag védekezés után bent tartott korongot Brown passzolt Stepán Csamangó elé, aki fordulásból lőve szerezte meg a vezetést a lilák számára. A gól egy pillanatra megzavarta a DAB-ot, hamar visszavették a kezdeményezést, de a kapu előtt továbbra is hiányzott az átütőerő a játékukból. Pedig helyzetük továbbra is akadt bőven, a 36. percben például közel másfél percig játszhattak kettős előnyben, ám a sok lövésből sem született gól. A harmadik játékrészre némileg váratlan módon teljesen megváltozott a játék képe, az UTE az első pillanatoktól dominált, sorra dolgozták ki a helyzeteket, annak rendje és módja szerint az előnyöket is ők kapták innentől, ám ekkor Garrett Hughson mutatta meg, hogy kapusposzton mindkét csapat rendesen el van eresztve. Az Acélbikák kivédekezték a nehéz periódusokat, Brown a harmad elején lőtt kapuvasat, Odnoga Mátyás az utolsó tíz percben hibázott Suboticéhoz nagyon hasonló helyzetből. Mindeközben továbbra is forrt a vér mindkét csapat játékosaiban, komoly csata folyt a jégen.

A DAB a játékrész második felére újítani tudott, ismét átvette az irányítást, bár a játékosokon már látszott, hogy fáradnak, Duschek pedig továbbra is lehúzta a rolót. Másfél perccel a rendes játékidő vége előtt egy kapu előtti kavarodás végén Devin Robert DiDiomete birkózott tovább, az egyébként már jégre lökött Azari Zsolttal az UTE kapuja előtt, amit páros kiállítás követett. A DAB lehozta kapusát, így jóval kedvezőbb felállásból, 6-5 helyett 5-4 elleni játékkal próbáltak egy utolsó, mindent elsöprő rohamot produkálni. Duschek pulzusáról nincs információnk, a látottak alapján minimum nem unatkozott, de ezzel együtt sokáig úgy tűnt, az eredmény ma már nem változik. Szó szerint az utolsó pillanatokban, 3,2 másodperccel a lefújás vége előtt érkezett Martin Lendák lövése, ami átvánszorgott Duschek lábai között, az asszisztos Hugo Turcotte és Somogyi Balázs is minden dicséretet megérdemel a közreműködésért. Egy pillanat alatt omlott össze mindaz, amit az UTE 60 perc szívós munkájával felépített, illetve a túloldalról szemlélve, a jégkorong igazsága nyert újabb értelmet, az biztos, hogy mindkét oldalon hihetetlen érzelmek szabadultak fel. Következett a hosszabbítás, amit a már említett páros kiállítás miatt 3-3 ellen kezdtek a felek. Az elején jobb volt a Dunaújváros, azonban a liláknak is voltak lehetőségeik. Az egyik ezek közül még Hughson óriási bravúrjával ért véget, a másodikat azonban a mezőnyjátékosok legjobbja, Brown vezetett, aki hibátlan ütemben tálalt Varga Arnold elé, a dunaújvárosi születésű hátvéd pedig eldöntötte a mérkőzést.

Kicsit lehetett attól tartani, hogy mire megy egymással az egy hét alatt harmadszor egymásnak feszülő két csapat, de végül a szezon egyik legjobb meccsét produkálták a felek. Az biztos, hogy a nézők közül senki nem reklamálhatott azért, mert nem kapott élményt a pénzéért, és tulajdonképpen ez a legfontosabb a jégkorongban.

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.23. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41