Dátum: 2024 április 18. (csütörtök) | Andrea, Ilma

hírek

Hosszabbításban maradtunk alul.

Felnőtt 2019-12-29

A címvédő ferencvárosiak hiába vezetettek 3-0-ra, csak hosszabbításban tudták legyűrni az újpestieket, aminek köszönhetően megnyerték a Vígh Balázs-kupát.

A mérkőzés eleje jó tempójú küzdelmet és paprikás játékmegszakításokat hozott, a két kapus közül Aranynak kellett nagyobb védéseket bemutatnia. Ennek ellenére az FTC-Telekom szerezte meg a vezetést: Switzer megkerülte Duschek kapuját, az újpesti hálóőr lekövette, ám a hazai légiós a másik oldalon üresen érkező Pavuknak passzolt, aki betalált. Fél perccel később emberelőnybe került a Fradi, nem élt a lehetőséggel. A harmad felénél 24 másodperc alatt kétszer is betaláltak a zöld-fehérek Előbb Kulmala egy lendületes akció végén lőtt gólt, aztán Switzer tette be a korongot egy Duschek-védés után. Háromgólos hátrányban időt kért az UTE, ami jót tett a lila-fehéreknek. A 13. percben szépítettek a vendégek, Benk a kapu mögül, fonákkal hozta helyzetbe Pancét, aki nem hibázott. Három perccel később újabb gólt lőtt az UTE, DiDiomete a támadó harmadban korongot szerzett, belőtte a korongot a vas mellé. A felvonás utolsó perce meghozta az egyenlítést: egy ferencvárosi tilos felszabadítást követően Pancéhoz került a korongot, aki kapásból beverte a kapuba.

A gólzápor a második harmad elején is folytatódott. A 24. percben rosszul cserélt az UTE, Nagy Gergő indította Hegyi Ádámot, aki góllal zárta a szólóját és újra vezetéshez juttatta a Fradit. Egy percen belül eljött az első újpesti fór, amit Nagy Nilan bekotort korongja zárt le, megint egyenlítettek a lila-fehérek. Szinte azonnal jött az újabb fordulat, Rusk gáncsolt egy ferencvárosit, előnybe kerültek a hazaiak. Az 5 a 4 elleni lehetőség során Tóth Adrián lövését besodorta mamuttal Duschek, az esetet videobíróval vizsgálták, megadták. Negyed perccel később rosszul cseréltek a zöld-fehérek, ezért a friss gólszerző kiült a játék késleltetéséért. A hátrányt kibekkelték a hazaiak, akárcsak a vendégek DiDiomete későbbi büntetését.

A harmadik húsz perc első felére óvatosabbá vált a játék, aztán a kiállítások vették át a főszerepet. A játékrész felénél Boros és Rafaj kapott páros büntetést. A 4 a 4 elleni jégkorong során az újpestiek próbáltak egyenlíteni, ám a kiegészüléseket követően Nagy Nilan szabálytalankodott Roczanovval. A kimaradt fór után 40 másodperccel Switzer botja találta el Sikorcin fejét, ebben az előnyben sem született gól. Öt perccel a vége előtt Reed a támadó harmadban szabálytalanul palánkra lökött egy hazait, amiért 2+10 perces büntetéssel sújtották. Az 58. percben Switzer távozott 2 percre, az emberelőnnyel éltek a lila-fehérek: egy Arany-védést követően Pance éles szögből egyenlített, amivel az újpesti csatár mesterhármast ért el.

A hosszabbítás közepén Benk Andrást kiküldték a büntetőpadra, a 4 a 3 elleni lehetőséget Nagy Gergő váltotta gólra. Az FTC-Telekom 6-5-re győzött túlórában, akárcsak szeptember 16-án, ugyanúgy a zöld-fehérek csapatkapitánya döntött a ráadásban.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.28. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41