Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

IDEGENBELI VERESÉG A MAC ELLEN

Felnőtt 2020-11-23

A MAC HKB-nál egyetlen változás történt, Strenk Olivér helyett a debütáns Szalmás Bence öltött szerelést, míg az UTE első bekkpárjába visszatért Varga Arnold. A hazaiak a 4. percben megszerezték a vezetést, Dóczi lapos lövésébe beleért Molnár, Duschek tehetetlen volt. A harmad közepén egy kimaradt emberelőnyt követően egyenlítettek a lila-fehérek, Just egy jó passz után takarásból talált be Bálizsnak. A nyitó játékrész végén Nagy Krisztián kapusavat lőtt emberhátrányban, aztán nem sokkal később Orban egy kapu előtti kavarodás során közelről bekotort egy korongot.

A 24. percben hatalmas védelmi hibából egyenlített az UTE: a hazaiak emberelőnyben a saját kapujuk előtt elhagyták a korongot, a bakit Nemes büntette meg a szezonbeli első góljával. Három percig sem állt döntetlenre a találkozó, Sofron egy szép szóló végén kicselezte Duscheket és belőtte a 3. MAC HKB-gólt. Az első újbudai emberelőny újpesti gólt hozott, a másodikat viszont kihasználták a hazaiak, Orban lőtte el éles szögből pontosan az UTE kapusának a válla fölé a korongot. Gyorsan jött az újabb MAC HKB-találat, 44 másodperc múlva Kreisz is betalált. Virág Csaba időt kért, amivel rendezte a sorokat. A középső felvonás végén Sofron megpróbálta a kapu mögülről rálöbbölni a korongot Duschek hátára, de nem jött össze neki. A látványos hazai gól helyett okos vendég találat született, egy támadó harmadbeli buli után Szabad maradt üresen Bálizzsal szemben, az Ausztriából hazatért csatár kétgólosra csökkentette az UTE hátrányát. Egy perccel a dudaszó előtt Varga 2+10 perces büntetést kapott palánkra lökésért.

A záró harmad áthúzódó MAC HKB-fórral indult. A 46. percben a Bálizs kapuja előtt keresztben csorgó korongot Selan belőtte. Az UTE hajtott az egyenlítésért, a végjátékban Duschek is lekorcsolyázott. Az érdemi újpesti esélyeknek Bodo Sofronnal szembeni magas bottal való játéka vetett véget. A 6-4-es végeredményt Terbócs állította be emberelőnyben fél perccel a vége előtt.

A MAC HKB a győzelmével 4 pontra növelte az előnyét az FTC-Telekommal szemben, Kangyal Balázs csapata jövő héten erdélyi túrára indul. Az UTE a határon túlra utazása előtt szerdán az Opten Vasas HC-t látja vendégül.

 

Forrás: Jégkorongblog

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.09.18. FTC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41