Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

IDEGENBEN FELADJA A LECKÉT A FEHA

Felnőtt 2024-02-28

Hagyományosan szoros meccseket játszik csapatunk idegenben a szerdai ellenfél, vagyis a FEHA 19 ellen. Az Erste Ligában az Újpest ezúttal Székesfehérvárra utazik, ahol a ligautolsó kisvolánnal mérkőzünk meg a győzelemért.

 

Az UTE tavaly októberben, az idei szezon elején sokakat meglepett parádés kezdésével. A mieink az összes edzőmeccsüket megnyerve kezdték az Erste Ligát, majd sorozatban nyolc mérkőzéses győzelmi szériát produkáltak úgy, hogy közben egy erdélyi túrát is letudtak. Aztán a kilencedik mérkőzésükön hazai pályán elszenvedték első vereségüket a BJAHC ellen, és ami még ennél is meglepőbb volt, a tizedik meccsen listavezetőként hosszabbításban kikaptak az akkor utolsó előtti FEHA19 csapatától Székesfehérváron. 

 

A két együttes idei második fehérvári meccse is nagyon szoros eredménnyel végződött, akkor 1:0-ra nyertek a mienk. A Fehérvár Hoki Akadémia, illetve korábbi nevén a Titánok gárdája az elmúlt években többször is borsot tört a mieink orra alá, főleg idegenben. Ellenük még úgy sem mehetünk biztosra, hogy az Újpest a rájátszás kezdete előtt a felsőházba kerülésért küzd, míg a a székesfehérvári farmcsapat ligautolsó, és már biztos nem kerül be a playoffba.

 

Ráadásul a mieinkkel kapcsolatos negatív hír, hogy rutinos védőnk, Kiss Dániel a legutóbbi fordulóban Miskolcon egy szerencsétlen eset miatt hetekre kiesett a keretből, miután szájsérülést és állkapocstörést szenvedett. A FEHA19 elleni szerdai meccs előtt Benk András csapatkapitány is arról beszélt az utehoki.hu-nak, hogy nehéz mérkőzésre számít Székesfehérváron.

 

"Ahogy nézegetjük a táblázatot, az alapszakasz végén akár még negyedikek is lehetünk, ezért nem is lehet más célunk, mint a hátralevő négy mérkőzésen minél több pontot gyűjteni. Nehéz a Fehérvár ellen játszani, mert egy fiatal csapatról beszélünk, ráadásul nekik már semmi vesztenivalójuk nincs. Biztos mindent meg fognak tenni, hogy az utolsó mérkőzéseik szebben sikerüljenek, mint az egész szezonjuk, mi ugyanakkor a három pontért megyünk."

 

Az idei utolsó FEHA19-UTE mérkőzés szerdán 18.30-kor kezdődik Székesfehérváron, az összecsapást az Erste Liga TV élőben közvetíti.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.10.07. UTE - BJAHC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41