Dátum: 2024 április 28. (vasárnap) | Valéria

hírek

IGAZI ERŐMÉRŐ VOLT

Felnőtt 2023-10-19

Hatalmas skalpot szerzett csapatunk az erdélyi túra első állomásán; a mieink nem mást győztek le, mint a tavalyi Erste Liga győztes GYHK-t, méghozzá idegenben, szétlövés után 3:2-re. A mérkőzés hangulata és színvonala rangadóhoz illet, a rendes játékidőben elért döntetlen után a hosszabbításban nem született gól, a büntetőpárbaj pedig csak a hetedik körben dőlt el.

Nádasy illetve Sárpátki kisbüntetése miatt az ötödik percben a Gyergyó, a hetedikben pedig az UTE került emberelőnyben, de gól egyik oldalon sem született. Aztán nem sokkal később Sárpátki ziccerét fogta kapusunk, Rajna Miklós, aki Kiss Dániel kiállítása után - így az újabb hazai előny alatt - két GYHK-ziccert is hatástalanított. Aztán a harmad második felében rákapcsolatak a mieink, előbb Coatta átadása után Kovács Alex talált kicsivel mellé, majd a 13. percben Nyqvist adott kulcspasszt Sam Coatta-nak, házi pontkirályunk pedig Rinnét becsapva szerzett vezetést. (0:1)

A harmad végéig többször került helyzetbe a hazai csapat, de Rajna Miklós a szezonban eddig mutatott kiváló formáját hozta, így nem jött össze az egyenlítés a székelyföldi házigazdának.

Fordulás után viszont már összejött az egalizálás. Császár Hunor cselezte magát a kapunk elé, keresztpasszát pedig az exújpesti Bodó Christopher lőtte be. (1:1)

Gólja után maradt lendületben a Gyergyó első sora. Bodó tíz perc alatt háromszor lőtt kapuvasat, de Császár Hunor is került helyzetbe, a harmad végén mégis az Újpest szerzett újra vezetést. Három a kettőben kontráztak a mieink, aminek végén Metsävainio passzát Taavi Tiala lőtte be a 39. percben. (1:2)

A második harmad az általában nem finomkodó Di Diomete kiállításával ért véget, a 47. percben pedig Coatta töltött le egy kisbüntetést, de gól nem esett. A rendes játékidő utolsó 10 perce egy Kovács Alex kapuvassal kezdődött, és egy újabb Bodó-góllal folytatódott; aki éles szögből lőtt, ismét Császár átadása után az 53. percben talált be. (2:2)

Érdekesség, hogy az Erste Liga kanadai táblázatán vezető Bodó mögött két csapattársa következik az erősorrendben, a negyedik legeredményesebb pedig jelenleg az UTE támadója, Sam Coatta.

A mérkőzés végéig több további helyzetet kidolgozott a GYHK, de Rajna mindig a helyén volt, a vége előtt néhány másodperccel mégis az UTE előtt adódott lehetőség. Benk András lövését Rinne fogta a hazai kapuban, így jöhetett a hosszabbítás. 

A hosszabítás alatt mindkét csapat előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de gól nem született, a büntetőpárbajt viszont a GYHK kezdte jobban, az első két körben Szigeti Ákos és Császár Hunor révén a hazaik húztak el, a harmadik párban senki, a negyedik és ötödikben pedig Kiss Patrik és Kovács Alex talált be. A második pont sorsa végül a hetedik körben dőlt el, amikor Kiss Patrik újra betalált.

Győzelmével az Újpest sorozatban a hatodik idei meccsét is megnyerte: ezzel továbbra is vezeti az Erste Liga tabelláját. Csapatunk utoljára 36 éve kezdte ilyen jól a bajnokságot, és annak a szezonnak a végén aranyérmesek is lettek a lilák.

Az UTE pénteken Csíkszeredába látogat, ahol ismét 17.30-tól játszik a tabellán jelenleg utolsó Sport Klubbal, akik ezúttal a DVTK-tól kaptak ki 4:3-ra hazai pályán.

Markus Juurikkala, vezetőedző, UTE:

"Természetesen örülök a két pontnak, tudtuk, hogy kemény kihívás lesz ez a mérkőzés, tisztában voltunk vele, hogy az ellenfél jó játékerőt képvisel, és a megfelelő rutinja is megvan. Jól kezdtük, talán az első harmadunk volt a legjobb, aztán a másodikban védekezésre kényszerültünk, túléltünk, de a harmad végén egy elképesztően fontos gólt sikerült szereznünk. Rengeteg dolog van, amit másképp kell tennünk, de nagy küzdelem volt, és végül nyerni tudtunk."

Szilassy Zoltán, vezetőedő, GYHK:

"Jól jégkorongoztunk, ezt pedig a fiúknak is elmondtam a végén. Olyan szinten domináltunk, amelyből illett volna többet lőni, mint kettő, de összességében kiválóan játszottunk. Ha valamit számon tudunk kérni a játékosoktól, az a kapus előtti panoráma elvétele, valamint a forgalomgenerálás. A második harmadban lehetett volna egy nagyobb különbséget kialakítani, de van ez így a sportban, hogy nem sikerül. Az a legbosszantóbb, hogy nem kaptunk ezért a meccsért legalább még egy vagy két pontot."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.11. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41