Dátum: 2024 május 2. (csütörtök) | Zsigmond

hírek

ILYEN FOGHÍJASAN NEM MEGY

Felnőtt 2023-12-03

Tartalékos csapatunk jól kezdett, de két gyors góljára sorban négy dunaújvárosi találat volt a válasz, így a végén az UTE már csak szaladt az eredmény után, végül 6:3-ra vesztett.

Másfél sornyi meghatározó hokis hiányzott ezúttal is a lila-fehér csapatból, az eddig sem játszó támadók (Coatta, Kovács Alex, Benk) mellé csatlakozott betegség miatt Kyle Just is, a hátsó alakzatokból pedig a sérült Kiss Dániel és Szabó Dániel mellett ezúttal Tornyai Gábor is beteg lett, így három teljesen átalakított sorral vágott neki a DAB elleni meccsnek Markus Juurikkala vezetőedző.

Ennek ellenére villámrajtot vett az UTE, csapatunk már többször bebizonyította, hogy meccseiről nem tanácsos késni, mert már a második perc elején gólt szereztünk. Silfver passzát Kovács Sebestyén értékesítette. (1:0)

A kilencedik percben a második emberelőnyét is kihasználta az Újpest, Laskawy Ferenc passzát Kiss Patrik bombázta be egy szépen kijátszott figura végén Tóth Károly kapus hálójába. (2:0)

Alig másfél perccel később zárkózott a DAB, öt az öt ellen Somogyi átadását a finn Blomberg lőtte be Sági Máté kapujába. (2:1)

A második harmad elején már egyenlítettek is az Acélbikák, a lett Svars ragasztott nagy gólt Ságinak. (2:2)

Aztán a 37. percben már a vezetést is átvette a Dunaújváros, a finn Koskinen életerős lövése átcsorgott kapusunkon. (2:3)

Hátrányban kezdte az utolsó harmadot az Újpest, ráadásul egyre jobban látszott, hogy kevés a három sor, fáradtak a lilák, és hiába tettek meg mindent jégre lépő játékosaink, hiányzott a sorok összeszokottsága is. Ezek után nem csoda, hogy a 47. percben az exújpesti Nemes Benjamin révén tovább növelte előnyét a vendégcsapat. (2:4)

Még abban a percben létszámfölénybe is került a DAB, elveszni látszott minden, de a piros-fehérek hiába lövöldöztek, az Újpest tudott megúszni egy kontrával, és egy parádés szóló végén Kiss Patrik szerezte meg második gólját. (3:4)

Nem sokáig örülhettünk, mert még ugyanúgy a 49. percben újabb gólt szereztek a vendégek, a cseh Dostalek talált be. (3:5)

A felzárkózásért az utolsó tíz percben is mindent megtettek a mieink, Juurikkala mester levitte kapusát két és fél perccel a vége előtt, és időt is kért, de gólt újra a DAB ért el, az üres hazai kapuba - egy másik korábbi újpesti - Varga Arnold talált be. (3:6)

Niko Eronen, vezetőedző - DAB

"Talán az elején egy kicsit nehezen rázódtunk bele a meccsbe, és könnyű gólokat adtunk az Újpestnek. Ezt követően felébredtünk, és beleugrottunk a mérkőzésbe, extra öröm számomra, hogy úgy folytattuk a második harmadot, ahogy az elsőt befejeztük. Ma végre beérett a kemény munka, és siker lett a jutalom. A záró harmadban egy kicsit lelassultunk, és a védekezésre fordítottunk nagyobb hangsúlyt, de így is ezen a héten már a második jó meccsünket játszottuk, jó érzés így várni az erdélyi túrát."

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Először is gratulálni szeretnék a Dunaújvárosnak, megérdemelten nyertek. Ma este a következetesség hiányzott a teljesítményünkből. Pénteken nagyon jó meccset játszottunk, de végül kikaptunk, ma pedig ugyanúgy megadtuk a srácoknak a bizalmat, ez most ennyire volt elég. Sok a hiányzónk, de ilyen a sport, remélhetőleg nemsokára lesz visszatérőnk is. Ettől függetlenül csapatszinten mindenképp javulnunk kell."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

Összesítésben 3:0 ide! című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41