Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

INDUL A MÁSODIK ERDÉLYI MENET

Felnőtt 2021-12-09

Csütörtökön este a Gyergyói HK, pénteken a Csíkszereda, vasárnap pedig újra a Brassó lesz az Újpest ellenfele az Erste Ligában a csapat második idei erdélyi túráján. Az első menetben a lila-fehérek hét pontot szereztek még szeptemberben, a hasonló teljesítményhez ezúttal is bravúr kell.

 

A Liga egyik legerősebb keretével felálló Gyergyói HK fogadja csütörtökön az Újpestet, tehát Virág Csaba együttese Gyergyószentmiklóson, egy nagyon nehéz mérkőzéssel kezdi meg a második idei erdélyi túráját. A vendégcsapatok nagy részére igaz, hogy nem nyerni járnak Gyergyóba, ahol idén eddig csak az UTE (0:3) és három hete a MAC (2:6) tudott tisztán győzni. 

 

A Gyergyói HK első sora bárkivel szemben életveszélyes, a tavaly még az Újpestben játszó Bodó Christopher és Orbán Brance ontja a gólokat, és számolatlanul osztja a gólpasszokat. A csapat kedden ért haza magyarországi túrájáról, a csütörtök esti meccsre egy Titánok elleni győzelemmel, egy Miskolc elleni vereséggel, és egy debreceni sikerrel hangoltak. 

 

Jó formában van az Újpest is, hiszen a múlt héten a listavezető Csíkszeredát és az ősi rivális Ferencvárost is legyőzték a mieink, hétfőn viszont a Brassó ellen kissé fásultan játszott a csapat. Virág Csaba szerint a srácok fejben fáradtak el, vezetőedzőnk ennek tudta be a 2:1-es vereséget. 

 

“A Gyergyó ellen kemény, küzdős meccset várunk, mindenképpen oda kell figyelni a védekezésre, meg kicsit pontosabban kell játszanunk, mint hétfőn. - mondta Kovács Alex, aki a múlt héten a Ferencváros elleni meccs legjobbja lett. - Ha ezeket betartjuk, akkor fogunk tudni pontokat szerezni, és akár nyerni is csütörtökön este.”

 

Támadónk szerint nemcsak a Gyergyói HK elleni, hanem a másik két erdélyi mérkőzésre is igaz, hogy a csapatnak pontosabban kell védekeznie és támadnia, mint hétfőn a Brassóval szemben. A csütörtöki Gyergyói HK-UTE mérkőzés magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik Gyergyószentmiklóson. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.14. UTE - Brasov című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41