Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

INDUL A MÁSODIK TÚRA

Felnőtt 2023-01-12

Erdélyben játszik a hétvégén az Újpest. Csapatunk csütörtökön délután az Erste Liga listavezető Gyergyói HK ellen kezdi meg második külhoni túráját az alapszakaszban.

Kedden utazott el, és szerdán már a gyergyószentmiklósi műjégpályán edzett az UTE. Csütörtökön a GYHK, pénteken a Brassó, a túra zárásaként pedig vasárnap a Csíkszereda vendégeként játszanak a lilák.

Szilassy Zoltán csapata, a Gyergyó már hat ponttal vezeti a bajnokságot, a piros-fehérek közel járnak ahhoz, hogy alapszakaszgyőztesként várhassák az Erste Liga közelgő rájátszását. 

A GYHK rendes játékidőben utoljára december 4-én Újpesten kapott ki 4:3-ra, azóta nyolc mérkőzést játszott, mindegyiken szerzett pontot, és abból hetet meg is nyert a székely gárda. 

A mieink az utolsó nyolc EL meccsükön csak háromszor győztek, viszont a múlt héten a Magyar Kupából búcsúztatták az FTC csapatát. A lila-fehér szurkolók abban is bízhatnak, hogy kedvenceiknek általában jól megy a játék az élcsapatok ellen, ugyanakkor az is igaz, hogy idegenben eddig összesen három pontot gyűjtöttek 13 mérkőzés alatt, ez a fő oka annak, hogy a tabellának csak a nyolcadik helyén állnak.

A korábbi sérültek között az erdélyi túrán visszatér az Újpest kapujába Rajna Miklós, ugyanakkor Kyle Just és Toni Henttonen továbbra is lábadozik. A keretből hiányzik az Universiadera kiutazott Sági Máté és Kovács Sebestyén is, a többiek viszont állnak a. lila-fehérek szakmai stábjának rendelkezésére. 

A Gyergyói HK-UTE mérkőzés csütörtökön magyar idő szerint 17.30-kor kezdődik.

#hajrálilák

fotó: Szász Adorján/GYHK

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.02.13. DAB - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41