Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

ISMÉT LEGYŐZTÜK A CÍMVÉDŐT

Felnőtt 2022-09-25

Fordulatos meccsen szerezte meg első győzelmét az UTE, méghozza a tavalyi aranyérmes, vagyis a bombaerős Csíkszereda ellen. A mieink ismét eljátszották két gólos előnyüket, de két perccel a vége előtt érvényesítettek egy büntetőt, és nyertek 4:3-ra.

Nyílt sisakos támadóhokival kezdődött a találkozó, több veszélyes helyzet volt mindkét oldalon, szerencsére az első találatot az Újpest szerezte. A negyedik percben komoly tömörülés alakult ki a Csíkszereda kapuja előtt, felért Pereszunko, Benk és Pokornyi is, a gólt utóbbi szerezte. (1-0)

A hetedik percben Péter Balázs Szabolcs kiállítása után csak helyzetig jutottunk, majd a 12. percben kiegyenlítettek a vendégek. Egy buli után Farkas Tamás elé került a korong, aki a kékről tüzelt, miután lövése megpattant, Rajna tehetetlen volt. (1-1)

Három perccel később új kanadai légiósunk, Shirley Collin lőtt óriási kapuvasat, de újabb gól már nem született az első 20 percben.

A második harmad hatodik percében Sofron István Balogh Bencét gázolta el szabálytalanul, így öt percre kiállították, az emberelőnyben pedig csapatunk újra megszerezte a vezetést. Kiss Dani távoli lövése talált utat a hálóba a csíki kapus lába között. (2:1)

A játékrész hátralevő részében a vendégek támadtak többet, a 37. percben azonban egy kontrából Shirley passza után Németh Attila használta ki a ziccert. (3:1)

Az Újpest számára ezúttal az utolsó harmadban, a 45. percben jött a hidegzuhany, először Rokay Szilárd talált be közelről. (3:2)

Majd 20 másodperccel később Stach is túljárt kiváló kapusunk, Rajna Miklós eszén. (3:3)

A rendkívül gyors egyenlítés után Virág Csaba időt kért, amitől magára talált az UTE, sorba jöttek a hazai helyzetek, mégis a Csíkszereda jutott el kapuvasig. Aztán az 58. percben finn csatárunk, Henttonen lépett ki egyedül, őt csak egy akasztással tudták megállítani. A megítélt büntetőt Pereszunko érvényesítette. (4:3)

Az Újpest ezzel begyűjtötte első idei győzelmét, méghozzá a ligagyőztes ellen. Kedvenceink legközelebb csütörtökön este a Debrecent fogadják.  

Hozó Levente, vezetőedző - Sport Club Csíkszereda

"Az első harmadban elég szétszórtak voltunk, jöttek a kiállítások, hibák is, ez sok energiát kivett belőlünk, de a harmadik harmadban úgy jöttünk vissza, mint egy Erste Liga bajnok, esélyünk volt a győzelemre az egyenlítés után, ütöttünk egy kapuvasat is. Az utolsó negyedből kell kiindulnunk, még össze kell álljon a csapat." 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

"Nagyon sokat tettünk a mai győzelemért, sokat dolgoztunk, és a tempónk is rendben volt, valamennyire nyomás alatt tudtuk tartani a Csíkszeredát, ami hatalamas dolog. Volt egy rövidzárlatunk, de nem szabad elfelejteni, hogy a Sport Club jó csapat, erős játékosokkal, bármikor tudnak meglepőt húzni, és gólokat szerezni. Az egyenlítés után szerencsére új erőre kaptunk, és tudtunk újítani, nagyon fontos volt ez a három pont, ennek megfelelően örülünk neki." 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.02.13. DAB - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41