Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

IZGALMAS KI-KI MECCS A TOPCSAPAT ELLEN

Felnőtt 2023-02-05

Háromszor szereztük meg a vezetést idegenben a BJAHC ellen, de a rozsomákok háromszor egyenlítettek, a hosszabbításban pedig nyertek. Az Újpest így is jó formában várhatja a szerdán kezdődő rájátszás-kvalifikációt.

Az UTE csak három sorral vágott az alapszakasz utolsó meccsének, miután sérülés, vagy betegség miatt hiányzott Kovács Alex, Madácsi Benedek, Tornyai Gábor, Simon Péter és Toni Henttonen, valamint kimaradt Lászlóffy Botond, Szabó-Rácz Maxim és Nádasdy Márton is, akik most a ÚJA meccsén szerepeltek, viszont hatodik védőt ezen a meccsen újra a 19 éves Erdőhelyi István játszott. 

A mérkőzés első komolyabb lehetősége a BJACH előtt adódott, a nyolcadik perben Tóth Richárd lövését védte Rajna Miklós. A vezetést először a 14. percben szereztük meg, Kiss Dániel lőhetett a kékről, korongjába jól ért bele csapatkapitányunk, Benk András. (0:1)

Három perccel később egyenlített a hazai csapat, egy támadóharmadbeli buli után Vorobjov lőhetett az újpesti kapura, amit először hatástalanított Rajna, majd az ismétlés már bekerült a mieink hálójába. (1:1)

A második harmadban több nagy helyzetet is kidolgztak Kangyal Balázs tanítványai, de Rajna eszén nem tudtak túljárni. A mieink egy emberhátrányt is kivédekezve tartották a döntetlen eredményt.

Az utolsó játékrészben viszont újra megszerezték a vezetést! A 49. percben támadhatott az UTE, a hazai védője, Szabó Bence megpróbált felszabadítani, de Pereszunko lecsapott a korongra, és közelről lőtt gólt. (1:2)

Pokornyi kiállítása után Rajna mutatott be néhány újabb nagy bravúrt, de a BJAHC egyenlítése végül öt az öt ellen lett meg, miután Nagy Krisztián lövése bejutott a hálónkba. (2:2)

Az 53. percben Benket is leültették két percre a zebrák, de meglepetésre nem a hazaiak szereztek gólt, hanem az UTE - emberhátrányban. Kovács Sebestény és Nemes játszott össze, aminek a végén Benji lőtt gólt. (2:3)

De még mielőtt visszajöhetett volna Benk, harmadszor is egyenlített az Akadémia: Szabó Bence talált be takarásból Rajna Mikinek. (3:3

A játékrész végéig újabb gól már nem született, a pontszerzéssel a BJAHC már megnyerte az alapszakaszt. Aztán a folytatásban a második pontot is behúzták a hazaiak, miután Schlekmann Márk Kiss Patrikot átverve lőtt egy újabb gólt a 65. percben. (4:3)

De az UTE így is kiválóan helyt állt a friss kupagyőztes, és az alapszakaszt is megnyerő, pillanatnyilag legjobb formát mutató magyar jégkorongcsapat ellen, méghozzá vendégként.

Kangyal Balázs, vezetőedző - BJAHC

 

"Pont így képzeltem el a mai meccset, mert amikor nagy a nyomás, akkor nem lehet elvárni, hogy jó játék is legyen. Szeretném megköszönni az egész csapatnak és az összes stábtagnak, hogy az előzetesen nyolcadik helyre rangsorolt együttesünk megnyerhette az alapszakaszt. Őszinte leszek, ha a Gyergyó nyerte volna meg, az abszolút megérdemelt lett volna, de néha csak egy kis szerencse, és egy-egy pont dönt. Innentől új történetet kell írni, mert az előző lezárult, ez a siker nem garancia semmire, és nem jelent előnyt a playoffra nézve."

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE 

 

" Nem volt egy túl jó mérkőzés, lassú volt, körülményesen játszott mindkét csapat, de az is biztos, hogy idén eddig ma hokiztunk a legjobban a BJA ellen. Megvolt a lehetőségünk arra, hogy megnyerjük ezt a mai mérkőzést, de nagyon sok lövésünk elkerülte a kaput, ebben javulnunk kell. Kell azért még dolgoznunk holnap, holnapután, hogy készen legyünk, de ez a mai meccs főpróbának megtette. Abban bízom, hogy a szerdán kezdődő DAB elleni párharcra meggyógyulnak a betegeink, és négy sorral fogunk tudni kiállni, mert ezúttal nagyon rövid volt a pad amiatt, hogy az akadémiánknak is mérkőzése volt." 

 

fotó: Várhegyi Erna/BJAHC

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41