Dátum: 2024 április 17. (szerda) | Rudolf

hírek

Irány a Tüske!

Felnőtt 2019-11-03

A lila-fehérek a szezon első meccsén nagy meglepetésre kikaptak a Hokiklubtól, így lenne miért visszavágniuk idegenben is.

Az Újpestnek nem sikerült átlépnie a saját árnyékát pénteken Debrecenben. Minimális, 2-1-es vereséget szenvedtek, pont nélkül távoztak. Így maradtak a Gyergyó mögött az Erste Liga-tabella 7. helyén, miközben a Fehérvári Titánok a Fradi felett aratott meglepetésgyőzelmükkel beérték őket. Sehogy sem sikerül tehát közelebb kerülniük a felsőházhoz a liláknak, noha a szezon fele már eltelt.

A ligautolsó Hokiklub Budapestnél mozgalmasan telt a hét: szerdán vezetőedzőt cseréltek, Gröschl Tamást Jens Brändström váltotta a kispadon. Pénteken a Brassó ellen egy ideig úgy tűnt, a svéd edző érkezése megtette a hatását, gyors gólváltást követően csaknem 40 percen keresztül nem születettek további találatok. A vendégek így is óriási mezőnyfölényben játszottak, összességében 60-32-re nyerték a kapura lövéseket, de csak a 43. percben tört meg a gólcsend, majd a vége 1-5 lett.

Az UTE ellen hasonló mentalitású csapatjátékra lesz szükség Szappanoséktól, ha pontot akarnak szerezni, de nem negyvenkettő, hanem hatvan percen át. Ez utoljára október 20-án sikerült nekik, amikor rávezetésekkel kaptak ki a DEAC otthonában. Míg az UTE a Gyergyót üldözi, addig a HKB legnagyobb ellenfele a Vasas, mindkét csapatnak 8-8 pontja van a tabellán. A kiscsapatok versenyfutása is érdekes, bár az utóbbi időben egyikük sem képes újabb pontokat szerezni. Ez ügyben az Újpest ellen ment eddig a HKB a legtöbbre, hiszen a szezon nyitányán 3 pontos győzelmet aratott a Megyeri úton. Azóta a lilák egyszer már visszavágtak – október 4-én 5-1-es hazai siker született –, ám ezzel együtt biztosra vehetjük, hogy úgy érzik, van még elszámolni valójuk.

Érdekes kérdés emellett a Hokiklub összeállítása is, amelyben rendre felbukkannak új játékosok, míg régebbiek eltűnnek. Arról például egyáltalán nem találtunk információt sehol, hogy mi lett a sorsa a nagy reményekkel érkezett Adam Rossignolnak, aki október 5-én játszott utoljára, illetve Ian Sylves kapusnak, aki pedig október 18. óta nem védett.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41