Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

Itthon tartottunk két pontot!

Felnőtt 2019-09-30

A piros-kékek többször is vezettek, végül büntetőkkel alulmaradtak a Megyeri úton.

Nagy iramú, oda-vissza hokival indult a találkozó. A 7. percben megszerezte a vezetést az UTE, Sikorcin szépen hozta helyzetbe DiDiometét, akinek ziccerét még védte Sági Máté, ám a kipattanót Benk beütötte, 1-0. A harmad derekára temérdek lövéssel szórta meg a házigazda a Schiller-Vasas HC kapuját, a vendég portás egy-két bizonytalanságot leszámítva magabiztosan fogta őket. A harmad végét megnyomta a vendég gárda, viszont a lövések elkerülték Duschek kapuját. Az utolsó percben Brown ült ki játékkésleltetés miatt.

Az áthúzódó emberelőnyből épp hogy visszatért Brown, amikor Rafaj lövése középre jött ki Duschekről, Székely-Mádai pedig nem hibázott, 1-1. Kisvártatva ismét létszámfölénybe került a Vasas, gyönyörűen játszották meg a figurát Ladányi Balázs tanítványai, Székely-Mádai fordítását Turbucz vágta be, 1-2. Nem sokáig örülhettek a vendégek, Csamango közelről egyenlített, 2-2. Elcserélte magát a Vasas, először került emberelőnybe az Újpest, ám nem tudtak élni a lehetőséggel. A 32. perben Bödök lépett ki ziccerben, fonákemelése a kapuvasat találta el. A harmad végén még egy-egy hazai és vendég emberelőny is kihasználatlanul maradt.

A harmadik harmad is vendéggóllal indult, Páterka Bence lövése jutott át valahogyan Duscheken, ez volt a 19 éves csatár első gólja az Erste Ligában, 2-3. Czakó kiállítása során nagy tűzijátékot rendeztek a hazaiak, eredménytelenül. A felpörgő UTE lendületét Brown kiállítása törte meg. Az 54. percben Benk és Sikorcin szaladt el egy kiugratást követően, előbbi passzából utóbbi egyenlített, 3-3. Brown látszólag nehezen viselte a szoros mérkőzést, harmadik kisbüntetését gyűjtötte be. A fórból, majd az azt követő két percben sem született gól, jöhetett a hosszabbítás.

A 3 a 3 elleni játék során nem született gól, a büntetők előtti jégfelújítás kicsit hosszúra sikeredett, szűk 10 percig állt a játék. Szlama belőtte, csakúgy mint Csamango. Szalma kihagyta, Benk sem volt eredményes. Székely-Mádai elhagyta, Sikorcin becsúsztatta. Rafaj fölé vágta, Jared Brown gyönyörűen eltette Sági mellett, így az UTE-é lett a pluszpont.

A Schiller-Vasas HC remek játékkal bőségesen rászolgált az egy pontra, az UTE-től ennél jóval több kell a folytatásban.

 

Hajrá Lilák!

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.01.12. GYHK - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41