Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

JÓ FORMÁBAN VÁRJUK A BJAHC-T

Felnőtt 2024-01-07

Vérbeli kerületi rangadó lesz vasárnap délután 5 órától a Megyeri úti jégcsarnokba. A Budapest Jégkorong Akadémia HC-t jelenleg második a tabellán, a mieink pedig a héten aratott két győzelmükkel újra felléphettek a harmadik helyre. 

 

A mieink egy hullámzóbb szériát követeőn két kapott gól nélküli mérkőzésen vannak túl, szerdán 5:0-ra verték a DVTK Jegedmedvéket, pénteken pedig idegenben győzték le 1:0-ra a FEHA19-et idegenben. Rajna Miklós tétmeccsen idén még nem kapott gólt, utoljára december 30-án a brassói Radim Valchar volt ellene eredményes. Egyébként még a múlt héten két erdélyi csapat, a Gyergyó és a Corona is nyerni tudott a Megyeri úton úgy, hogy a lilák mindkét meccsen jól játszottak.

 

A BJAHC sincs rossz formában, sőt! Kangyal Balázs tanítványai sorozatban nyolc Erste Liga meccsből hetet megnyertek, és csak egyszer kaptak ki - még karácsony előtt - az FTC ellen 4:1-re, de azóta már visszavágtak Fodor Szabolcs csapatának idegenben. 

Pénteken, egy vízilabdameccseket megszégyenítően gólgazdag meccsen 7:5-re nyertek a DEAC ellen hazai jégen, de az utolsó tíz percben annyira beszorultak a kapujuk elé, hogy a hajdúsági csapat közel járt az egyenlítéshez.

 

A két együttesnek ez lesz a negyedik összecsapásra az alapszakaszban, a szezonnyitó meccsen 4:1-re nyert az UTE Káposztásmegyeren, utána viszont idegenben és a Megyeri úton is a BJAHC győzött kis különbséggel. Számunkra kulcskérdés lesz, hogy a védelmünk hogyan semlegesíti majd a BJAHC pontgyárosait, Mozert, Galohát és Schlekmannt, akik hárman együtt közel 90 egységnél járnak a kanadai táblázaton. Az újpesti defenzív formáció a második legkevesebb gólt kapta eddig az Erste Ligában, így bizonyosan jó kis meccs lesz vasárnap délután Újpesten. 

 

A mérkőzésere jegyeket venni online a szokásos felületen lehet, de a meccs előtt a pénztár is kinyit a Megyeri úton. 

 

A 17 órakor kezdődő összecsapást az Erste Liga TV közvetíti élőben.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.28. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41