Dátum: 2024 április 29. (hétfő) | Péter

hírek

JÓ JÁTÉK UTÁN ÚJABB VERESÉG

Felnőtt 2023-12-30

Öt az ötben jobbak voltunk a Brassónál, de sok kiállítást szedtek össze ezen a meccsen a mieink, és az Újpest emberhátrányos védekezése ezúttal nem volt eredményes. A kék-sárgák a második harmadban három gólt szereztek előnyben, így hiába nyertük meg az utolsó harmadot, az egyenlítés sajnos nem jött össze, kikaptunk 4:3-ra.

Helyzet itt, helyzet ott, mindkét oldal előtt adódott lehetőség az első öt percben, viszont az első harmad derekán inkább az újpesti kapu és örzője, Rajna Miklós került főszerepbe. Kiváló kapusunk bemutatott egy-két bravúrt, de a 11. percben a brassói Blackwaterrel szemben már ő is tehetetlen volt. A kanadai center jól cselezte be magát középre a jobb oldalról, majd korongja a felsővasat érintve került a kapunkba. (0:1)

A gól után nem sokkal emberelőnybe került az Újpest, Sillst küldték le a zebrák bottal akasztás miatt, de csak helyzetekig jutottunk, egyenlíteni itt még nem sikerült.

A második harmadban, a 26. percben az UTE finnekből álló sora egyenlített, Metsavainio váltott a brassói kapu mögött Saarelainennel, aki kivárta a legjobb pillanatot, és a védők között passzolt mértani pontossággal Janne Laakkonenhez, ő pedig közelről lőtte ki a kapu jobb sarkát. (1:1) A hónap közepén igazolt rutinos csatárunk az első gólját szerezte az Erste Ligában.

Nem sokáig volt egyenlő az állás, mert a 29. percben Kiss Patrikot küldték le bottal akasztás miatt, az előnyt pedig Kóger váltotta gólra, akinek közeli lövése Rajna Miklós lábában megakadt, de becsorgott a vonal mögé korong. (1:2

A gól után visszaállt Kiss Patrik, és a 32. percben egy csodálatos szóló végén újra egyenlített. A mieink házi gólkirálya a semleges harmadból indulva lopta a távolságot, majd a védőket kicselezve távoli bombát engedett el, amit a brassói kapus, Dubeau nem védhetett. (2:2)

A 36. percben Pokornyit ültették le két percre, és a Brassó nyolc másodperc alatt újra vezetéshez jutott, a kanadai Sills talált be közelről Rajnának. (2:3)

A harmad végén kissé beszorult az Újpest a saját kapuja elé, de gólt a Brassó megint csak akkor tudott szerezni, amikor emberelőnybe került. Kiss Dániel kiállítása után a 40. percben Valchar talált be közelről. (2:4)

Az utolsó harmadot egy újabb hatalmas góllal nyitották a lilák, finn védőnk, Nquist kapott korongot a kéken Laakkonentől, és messziről lőtte ki a jobb felső sarkot. (3:4)

A mérkőzés végéig maradt támadásban az Újpest, az 59. percben hazai időkérés után Rajna is lekorcsolyázott, több nagy helyzetet is kialakítottak a mieink, de az egyenlítés nem jött össze, így a lilák jó játékkal kaptak ki, ezzel zárva a naptári esztendőt. 

Markus Juurikkala, vezetőedző - UTE

"Szoros meccs volt, de csalódott vagyok az eredmény miatt. Az öt az öt elleni játékunkkal összeségében elégedettek lehetünk. A hátrányainkat nem tudtuk ma kivédekezni, az ellenfél pedig jól játszott létszámfölényben, ez volt a döntő faktor. Gratulálok a Brassónak, alapvetően megérdemelten nyert. Mi is szívesen megpróbálkoztunk volna többször az emberelőnyös játékkal, de a játékvezetők nekünk nem mindent fújtak be. A ma mutatott öt az öt elleni játékunkra lehet építekezni a továbbiakban, boldog új évet kívánunk mindenkinek!"

Strenk Hunor, másodedző - Corona Brassó

"Az emberelőnyös szituációk kihasználása volt a kulcsa a győzelmünknek, az utóbbi időben pont ebből a szempontból voltunk gyengébbek, úgyhogy külön öröm, hogy most ezzel tudtunk három pontot szerezni. Jól jégkorongoztunk, a letámadások során helyzeteket alakítottunk ki, azt sajnáltam egy kicsit, hogy a harmadik harmad elején megkaptuk a szépítő gólt, az UTE közel járt az egyenlítéshez, de jól válaszoltunk erre, utána is tudtuk kontrollálni a játékot. A végén azért volt néhány meleg pillanat, de szerencsére egy blokk, egy ütő mindig odaért, így sikerült megőrizni az egygólos előnyünket, örülünk a három pontnak."

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41