Dátum: 2024 május 6. (hétfő) | Ivett, Frida

hírek

JÓL ZÁRNÁNK A TÚRÁT...

Felnőtt 2024-01-14

... ha megvernénk vasárnap késő délután a GYHK-t. Az Újpest a szezon második székelyföldi látogatását Gyergyószentmiklóson zárja, a hazai csapat a naptári év első két meccsén rengeteg gólt kapott, pénteken viszont szoros mérkőzésen legyőzte a listavezető Ferencvárost.

 

Vasárnap este 17.30-tól kiderül, hogy ezúttal melyik arcát mutatja a GYHK, az Erste Liga címvédője egy het ötöt kapott otthon a Brassótól, csütörtökön pedig szintén hazai jégen nyolcat a DEAC-tól, viszont pénteken az utolsó harmadban felálltak két gólos hátrányból az FTC ellen, és végül nyertek 3:2-re. 

 

Az UTE sokkal jobban kezdte 2024-et, mint a Gyergyó, a lilák négy találkozót nyertek zsinórban januárban, és pénteken is szoros meccsen kaptak ki a liga jelenleg legjobb formában játszó csapata, a Csíkszereda vendégeként.

 

Érdekesség, hogy a GYHK több helyzetet, és átlagban több gólt szerez mérkőzésenként, mint a mieink, a fővárosiak viszont hatékonyabban játszák meg az emberelőnyös helyzeteket, és kevesebb időt töltenek emberhátrányban, mint Szilassy Zoltán csapata. 

 

A Gyergyóval az alapszakaszban eddig három meccset játszottunk, az elsőt az októberi erdélyi túrán megnyertük hosszabbításban 3:2-re, a másodikat 4:2-re a Megyeri úton (az a meccs sajnos attól is emlékezetes, hogy a GYHK játékosai súlyos szabálytalanságokat követtek el a mieink ellen, amelyekkel komoly sérüléseket okoztak), a harmadik egymás elleni meccsen, december végén viszont a piros-fehérek győztek 5:3-ra Újpesten.

 

Az UTE eddig két mérkőzés alatt két pontot gyűjtött ezen a túrán, ha ma sikerülne három pontot szerezni Gyergyószentmiklóson, akkor Markus Juurikkala együttese jó érzésekkel buszozhatna haza Erdélyből, és kedvező előjelekkel várhatná az FTC elleni szerdai kupavisszavágót.

 

Ráadásul a sikert az a maroknyi, de nagyon lelkes Újpest-szurkoló is megérdemelné, akik a pénteki Csíkszereda elleni összecsapáson rendkívül sportszerűen biztaták a lila-fehéreket, és ápolták a hokibarátságot a csíkiaknak szurkoló székelyföldi magyarokkal is. 

 

A GYHK-UTE mérkőzést vasárnap délután az Erste Liga TV közvetíti élőben.

 

#hajrálilák

 

fotó: GYHK / Szász Adorján

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.09.16. UTE - DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41