Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

JÓL ZÁRTUK AZ ÉVET

Felnőtt 2021-12-30

Győzelemmel fejezte be a naptári évet az UTE, miután 3:0-ra nyert csapatunk a MAC HKB elleni mérkőzésen. Ebben az idényben már harmadszor győzte le az Újpest az Újbudát.

 

Viszonylag hamar, már a meccs elején megszerezte az Újpest a vezetést, Kovács Sebestyén ért bele jól Stadel lövésébe, így lett 1:0.

 

Aztán sokáig nem született gól, pedig az UTE folyamatosan ostromolt, a második harmadban a MAC kapusának bravúrjai kellettek ahhoz, hogy ne növekedjen a különbség a két csapat között. 

 

Az utolsó 20 percben aztán két hatalmas góllal biztosította be győzelmét Virág Csaba együttese. A 48. percben Jago passzából Kiss Patrik szerzett gólt, 2:0.

 

Majd az 55. percben egy buli után Benk passzolt lábbal Kyle Justhoz, aki megszerezte a harmadik hazai gólt, 3:0.

 

Az Újpest sorozatban harmadik mérkőzését nyerte meg az Erste Ligában, Rajna Miklós kapuja pedig a szezon során harmadszor maradt érintetlen.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Sokkal jobban játszottunk, mint az elmúlt két mérkőzésen, nyilván a hazai pálya impulzusa is kellett ehhez. Nyomás alá tudtunk helyezni a MAC-ot, sokat támadtunk, kimondottan tetszett, hogy jól váltottunk át támadásból védekezésbe. A két kapus valóban nagyon jó formában védett, emelték a mérkőzés színvonalát. Elég komplex mérkőzést játszottunk, nagyon örülünk a három pontnak.”

 

Kangyal Balázs, vezetőedző (MAC HKB Újbuda)

 

“Az elmúlt két egymás elleni mérkőzéseken előfordult, hogy mi lőttünk többet a kapura, ez szerintem ma nem így volt. Voltak nagy helyzeteink, de minkét kapus válogatott formában védett, ők voltak a mezőny legjobbjai. Nekünk leginkább az emberelőnyök kihasználása nem megy mostanában, a hokink hatékonysága hagy kivetnivalót maga után, ez egyértelmű volt ma is.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.28. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41