Dátum: 2024 május 6. (hétfő) | Ivett, Frida

hírek

JÖN A HETI MÁSODIK DERBI

Felnőtt 2024-01-21

Ismét az ősi rivális Ferencvárossal játszunk vasárnap 15.30-kor az Erste Ligában. Ha a két kupameccset is beleszámoljuk, akkor ebben a szezonban már ötödször találkozunk a zöld-fehérekkel, de egyelőre nem sok babér termett a listavezető ellen.

A két csapat november közepén találkozott először az idényben, a Megyeri úton akkor egészen könnyedén nyert a Ferencváros 5:1-re, pedig akkoriban még az Újpest vezette az Erste Liga tabelláját. December elején a Tüskecsarnokban már jóval árnyaltabb volt a kép, rendkívük szoros csatát vívott egymással a két együttes, a meccsen közel 40 percig volt döntetlen az állás, az FTC végül egy 58. percben szerzett góllal győzött 2:1-re. A kupapárharcban is szoros volt mindkét rangadó, a decemberi odavágón idegenben 5:4-re nyertek a zöld-fehérek, akik akkor az 59. percben döntötték el a találkozót. A kedden lejátszott visszavágón látszólag könnyedén nyertek Fodor Szabolcsék, de a különbség a két csapat között 40 percig egyáltalán nem látszott, pedig a mieinknél kilenc meghatározó játékos hiányzott a keretből. Ilyen előjelek után úgy lenne igazságos, ha ma az Újpestre mosolyogna rá a szerencse, de ehhez rengeteg munkára is szüksége lesz Markus Juurikkala csapatának. 

A vasárnapi meccsre mindkét csapat győzelemmel hangolt, az UTE pénteken Dunaújvárosban nyert büntetőkkel, a Ferencváros pedig a Debrecent gyűrte le hazai pályán. 

A jkb.hu beharangozója arra is felhívja a figyelmet, hogy az UTE több időt tölt emberelőnyben, mint örök riválisa, az FTC viszont 30,61%-kal használják ki a fór adta lehetőségeket – ez a szám a másik oldalon 23,73%, továbbá a lilák hattal kevesebb találatot jegyezhetnek eddig előnyben, mint a Ferencváros. Emberhátrányba ugyanakkor sokkal több időt töltenek a zöldek, ráadásul nagyon rossz hatékonysággal vészelik át ezeket a pillanatokat, ugyanakkor az Újpest sokkal kevesebb kiállítást kap, és a hátrányban töltött időt is  könnyebben átvészeli kapott gól nélkül. A kapukban viszont Rajna Miklós és Arany Gergely is fantasztikus mutatókat produkál az idényben, a ligában a legkevesebb gólt - szám szerint 84-et - az FTC kapta, ebből a szempontból az Újpest a második, mert a mieink is csak 87 kapott gólnál járnak.

A vasárnap délután fél 4-kor a Tüskecsarnokban kezdődő derbi tehát hatalmas csemege lehet a szurkolóknak, a találkozót az M4 Sport+/Duna World élőben közvetíti.

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.08.20. HKM Zvolen - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41