Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

JÖN AZ ELSŐ DERBI

Felnőtt 2023-11-14

Teltház, kiváló hangulat várhatja a csapatokat a kedd esti első idei UTE-FTC hokiderbin. A két együttes nagyszerű formában van, így ez a mérkőzés nemcsak a múltja miatt számít rangadónak, hanem a lilák és a zöldek tabellán elfoglalt helyezése alapján is. 

 

A válogatott szünet után a lehető legizgalmasabb mérkőzéssel folytatódik az Erste Liga, első helyen álló csapatunk a tabellaharmadik Ferencvárost fogadja. 

 

A tavalyi szezonban a két csapat végig egálközeli meccseket játszott. Hazai jégen egyszer nyertünk a zöldek ellen 4:2-re, egyszer pedig hosszabbításban vesztettünk 3:2-re, míg a Magyar Kupában 3:1-re győztünk a Megyeri úton. A Tüskecsarnokban ugyan kétszer kikaptunk szűken, viszont az MK-ban döntetlent játszottunk ellenük idegenben.

A statisztikák szerint a két csapat hasonlóan teljesített a szezon eddigi részében. Az FTC az átlagokat tekintve meccsenként többször talál az ellenfél kapujába, viszont a védelmük is gyakrabban hibázik, mint a mienk. A zöld-fehérek eddig 10 mérkőzésen vannak túl, a lila-fehér viszont már 12 meccset játszottak, a megszerezhető pontok tekintetében az Újpest mutatója közel 81 százalékos, míg a Ferencvárosé 73.

A két csapatból többen is érdekeltek voltak a felnőtt-, illetve a korosztályos válogatottak múlt heti programjában, így ebből a szempontból is hasonló esélyekkel várják a derbit a küzdő felek.

"Nyilván egy ilyen válogatott szünet után nem sok időnk van, csak egy napot tudtunk együtt készülni a teljes csapattal. - mondta az utehoki.hu-nak Kiss Patrik. - Az biztos, hogy ahhoz nem kell túl sok minden, hogy felspanoljuk magunkat egy-egy ilyen meccsre. Egy derbin mindig felfokozott a hangulat, próbáljuk ezt átadni a újaknak, a légiósoknak is, akik még nem játszottak ilyen légkörben meccset."

 

A mérkőzésre már szinte minden jegy elkelt, ezért az szurkolókat arra kérjük, hogy a maradék belépőket online vegyék meg az Eventim felületén. 

 

Az online értékesítés két órával a mérkőzés előtt zárul, a pénztárban már csak a maradék jegyeket értékesítjük, nagyon korlátozott számban.

 

Az UTE-FTC derbi november 14-én, kedden 18.30-kor kezdődik a Megyeri úti csarnokban, a mérkőzést az M4 Sport csatorna élőben közvetíti.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41