Dátum: 2021 március 8. (hétfő) | NŐNAP, Zoltán

hírek

JUST ÉS BODÓ KIJÁTSZOTTA A VASAS-VÉDELMET

Felnőtt 2020-12-22

A november végén hazai pályán 8:6-ra megnyert Megyeri úti mérkőzés után ezúttal idegenben is legyőztük a Vasast, a hosszabbításban Just és Bodó összjátéka döntött.

Az Opten Vasas HC összeállítása két helyen változott a legutóbbi találkozóhoz képest: Ozols és Surányi újra szerepet kaptak a védelemben, míg Farkas Botond és Kováts nem öltözött be. A nemzetközi szünet alatt a DVTK Jegesmedvéknél kölcsönben megfordult Páterka, Szalma és Turbucz visszatértek Ladányi Balázs csapatához. Az UTE-ban Balázsi helyett Kovács Sebestyén játszott. A hazaiak kapujában Sági, a vendégeknél Duschek kezdett, az újpestiek nem nevezték még a DVTK Jegesmedvéktől kölcsönvett Rajna Miklóst. 

A mérkőzés elejétől a lila-fehérek vezettek több támadást, de a hazaiak kapusa meccsben tartotta együttesét. Egészen a 17. percig kellett várni az első gólra, amikor Vincze egy emberelőnyös korongjáratás végén vezetéshez juttatta az UTE-t. A nyitó harmad végén 2 másodperc híján 2 percen át 5 a 3 ellen támadhatott a Vasas, élt is a lehetőséggel: a dupla fórból Bödök egyenlített. 

A második játékrész 47. másodpercében Varga révén újra a vendégeknél volt az előny, aztán 5 perc múlva Selan egy fóros bombagóllal növelte az UTE vezetését. A mérkőzés felénél Szalma egy 4 a 3 elleni támadásnál inkább cselezett, nem passzolt, jól tette, ugyanis gyönyörű találattal csökkentette egygólosra csapata hátrányát. 

A záró húsz percben az Opten Vasas HC hajtott az egyenlítésért, de az újpestiek jól kontrollálták a játékot. A végén kockáztattak a hazaiak, a vendégek ellentámadásait Sági védte. Másfél perccel a vége előtt összejött a hosszabbítás kiharcolása: Czakó lövésébe Turbucz beleért, Duschek tehetetlen volt. A túlórát Just és Bodo összjátéka döntötte el.

Az UTE 4-3-ra győzött, sikerével megelőzte a Gyergyói HK-t, feljött az 5. helyre. A lila-fehérek legközelebb szombaton lépnek jégre a Titánok ellen. Az Opten Vasas HC kedden a DEAC-ot fogadja.

Ladányi Balázs, a Opten Vasas HC vezetőedzője: Nagyon ránk jött az Újpest az elején, nem nagyon tudtuk akkor még felvenni a tempót. Aztán szép lassan kezdtünk belejönni a meccsbe, a második harmad elején bekapott gól után elkezdtünk hajtani, hogy pontot vagy pontokat szerezzük. Egyet sikerült is, de úgy érzem, nem érdemeltük volna meg a plusz pontot. 

Virág Csaba, az UTE vezetőedzője: Szó szerint a mérkőzés első felében történt az, amit mi szerettünk volna, nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfelet, és tényleg rengeteg helyzetet tudtunk kidolgozni, amiből azért egy 3-1-es előnyt össze tudtunk hozni. Több is lehetett volna, ha a helyzetek egy része bemegy. Utána cseréről cserére elaltattuk magunkat, és teljesen magunkra húztuk az ellenfelet. Sokkal okosabban kellett volna kezelni a helyzetet, hiszen a harmadik harmadban is voltak ziccereink. A hoki az ilyen, a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat. Sajnos három helyett most csak két ponttal gazdagodtunk.

forrás: jkb.hu

Erste Liga tabella

https://www.jegkorongszovetseg.hu/ersteliga/tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41