Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

Jöhet a rájátszás!

Felnőtt 2020-02-19

Az UTE kapujában Duschek Dávid kapott lehetőséget, míg a Hokiklub Budapestnél Gadácsi János védett, cserekapusként pedig az erre a mérkőzésre reaktivált Hajek Márkot nevezték. Két percet kellett várni az első gólra: DiDiomete a bedobókör tetejéről lőtte be a korongot Gadácsi kesztyűje mellé. A nyitó harmad közepén emberelőnybe került a HKB, a hazaiak jól járatták a korongot, de komolyabb lövésig nem jutottak el. Rusk nyomán 25 másodpercnyi kettős előny is jutott Jens Brandström csapatának, hiába nyomtak, nem tudtak egyenlíteni. A kiegészülés után Pance korongot szerzett a HKB harmadában, Ainsworthnek passzolt, aki meglőtte a 2. UTE-gólt. A 19. percben Reed a jobb szélen betört a hazai harmadba, befordult a kapu elé és fonákkal betalált Gadácsinak. Fél percen belül jött a szépítő gól, Reiter passzából Pihlqvist tette be fonákkal a korongot a keresztvas alá.

A második felvonásban Zsigmond Áron Sándor pályafutása 7. Erste Liga-meccsén meglőtte első gólját, miután Odnoga alapvonalról visszatett korongjából zavartalanul lőhetett. Két percre rá Szappanos passzát Berry-Lamontagna verte be kapásból, ezzel visszazárkózott két gólra a HKB. Nem sokkal később már csak egyetlen találat volt a különbség: Németh Árpád lövését védte Duschek, aztán Manninen bekotorta a kapuba a korongot. A mérkőzés felénél Reed emberelőnyben meglőtte az 5. UTE-gólt. Némi gólcsendet követően előbb Petres passzából Berry-Lamontagna zárt sikerrel egy lendületes akciót, másfél percre rá pedig Horváth András lövésébe DiDiomete ért bele védhetetlenül. A harmad végén megint jött egy gólváltás, Pihlqvist volt eredményes egy Szécsi Roland-próbálkozást követő duplázás során, majd Odnoga szerzett korongot a HKB kapuja mögött, és sikeresen kiszolgálta Godó Dánielt.

A záró játékrészben közel 4 percen át maradtak érintetlenek a kapuk, a gólcsendet Vincze Péter törte meg, amikor az üresen maradt kapuba tette a korongot. AZ 52. percben Varga is feliratkozott a gólszerzők közé, előretört és meglőtte a 9. UTE-gólt. Másfél percre rá Michal Sátek válaszolt, miután beleért Lévai Máté lövésébe. Végül a harmadik harmad hozta a legkevesebb gólt. A Hokiklub Budapest 9-6-os vereséggel zárta az Erste Liga-szezont.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.03.12. UTE - Gyergyó című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41