Dátum: 2022 május 27. (péntek) | Hella

hírek

KANADAI CENTERT IGAZOLTUNK

Felnőtt 2021-11-18

A 28 éves balkezes játékos Észak-Ontarioban született, egyetemi évei után két szezont játszott az ECHL-ben, legutoljára pedig a francia élvonalban szerepelt. Erik Robichaud szerdán kora este landolt Budapesten, majd a Megyeri úton átvette a 74-es számú mezt.

 

Virág Csaba vezetőedző és a szakmai stáb a cseh Richard Nejezchleb távozása után kifejezetten olyan játékost keresett, aki jól illeszkedhet az UTE jelenlegi rendszerébe, az alapvetően inkább defenzív, stabil védekezésből építkező kontrajátékba.

 

“Az alacsonyabb játékosok közé tartozom, sokat korcsolyázom, szeretem birtokolni a korongot, ugyanakkor nekem első a védekezés - mondta Erik Robichaud. - Olyan center vagyok, aki mélyen visszasegít, és ha hátul minden rendben, akkor szeretek támadni. Úgy gondolom ez jól illeszkedik majd ebbe a csapatba, mert ha jól tudom, az UTE hasonló stílusú hokit játszik.”

 

Csapatunk új jégkorongozója Budapestre érkezése után azt mondta, izgatottan várja már, hogy megismerkedhessen a csapattársaival, és hozzátette, hogy a városról, valamint a magyarokról eddig csak jókat hallott.

 

“Van egy barátom, aki korábban itt játszott Magyarországon. Amikor az UTE megkeresett, akkor megkérdeztem, mi a véleménye erről a lehetőségről. Kizárólag jókat tudott mondani a csapatról, a városról, és az itteni emberekről. Azt mondta, hogy szerinte ez egy remek lehetőség, és élvezni fogom az itteni hokit.”

 

Erik Robichaud a csütörtök délelőtti edzésen mutatkozhat be új csapatának.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.02. UTE - DEAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41