Dátum: 2024 július 19. (péntek) | Emília

hírek

KANADAI NAGYFIÚ ÉRKEZIK

Felnőtt 2024-07-02

Cody Sol 33 éves, a kanadai Ontarioban született, kilenc szezont húzott le az ECHL-ben mielőtt Európába jött. A több mint két méter magas hátvéd az előző idényben Jason Morgan játékosa volt Skóciában, a Glasgow Clan csapatánál. 

Új vezetőedzőnk, Jason Morgan nem érkezett üres „kézzel” előző együttesétől, Skóciából, hanem magával hozta honfitársát is. Cody Solnak tekintélyt parancsolóak a fizikai adottságai; 203 centiméter magas és közel 110 kilogramot nyom, így komoly tényező lehet az Erste Ligában szereplő csapatunk hátsó alakzatában.

„Azért fogadtam el az UTE ajánlatát, mert tavaly is Morgy (Jason Morgan – a szerk.) volt az edzőm. – mondta Cody Sol az utehoki.hu-nak. Ő egy kiváló tréner és egyben jó ember is, ezért szerettem volna újra nála játszani. Magamat egy nagy és erős védőjátékosnak tartom, jól tudok lőni és jók az első passzaim a védelmi zónából.”

A kanadai hátvéd szerint minden európai ligában más-más stílusban kell játszani, elsődleges célja az, hogy gyorsan felvegye a ritmust a magyar központú bajnokságban és minél több mérkőzést nyerjen az Újpesttel.

„Még soha nem jártam Budapesten, de rengeteg jót hallottam a magyar fővárosról, izgatottan várom, hogy megismerhessem. Személyes céljaim megegyeznek a csapat céljaival, szeretnék bajnokságot nyerni a következő idényben.” – tette hozzá Cody Sol. 

Isten hozott Újpesten, Cody!

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2019. 09. 16. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41