Dátum: 2024 április 20. (szombat) | Konrád

hírek

KÉT PONTTAL ZÁRTUNK ERDÉLYBEN

Felnőtt 2021-12-12

Az erdélyi túra utolsó állomásán szoros meccsen kapott ki csapatunk, miután a Brassó egy hét alatt másodszor is legyőzte az Újpestet. A vasárnap késő délutáni mérkőzés 3:1-es hazai sikerrel zárult, a kék-sárgák harmadik góljukat az üres kapuba ütötték.

 

Újra nagyon szoros meccset játszott az Újpest a Corona Brasov Wolves ellen, bár a hazai csapat már a negyedik percben megszerezet a vezetést, Williams góljával lett 1:0.

 

A második harmad elején a Brassó növelte az előnyét a frissen igazolt játékosuk, a kanadai Schaber lőtt gólt, a 22. percben 2:0 volt az állás. A játékrész hátralevő részében az Újpest játszott aktívabban, ennek eredményeként a 37. percben Suter szépített 2:1-re.

 

Az utolsó harmadban a hazaiak őrizték a minimális előnyüket, de újra betalálni csak a legvégén, az újpesti kapuslehozatal után tudtak, a 3:1-es végeredményt a brassói Molnár Zoltán állította be az 59. percben. Az Újpest így két szoros vereséggel, és egy hosszabbításban megnyert Csíkszereda elleni mérkőzéssel, tehát két ponttal zárta második erdélyi túráját az Erste Liga alapszakaszában. 

 

Csapatunk legközelebb két hét múlva, december 26-án lép jégre Debrecenben.

 

Dave MacQueen, vezetőedző, (Brassó) 

 

Az első harmad első fele igazán jól sikerült, szerencsénk is volt, de sok helyzetet dolgoztunk ki, aztán a kapusunk is tartást adott. A második és a harmadik harmad is ugyanolyan jól alakult, minden úgy történt, ahogy elterveztük. Az eredmény boldoggá tesz.”

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

„Nehezen indult számunkra a találkozó, az első harmad első felében nem voltunk meccsben. Nem találtuk a ritmust, és a Brassó nyomás alatt tartott minket. Remekül játszott az ellenfél. Ezt követően keményen dolgoztunk, és közelebb tudtunk zárkózni, de a Brassó megvédte a kapuját, így nem tudtunk fordítani. Ha nem kezdünk jól, akkor csak kevés esélyünk lehet a győzelemre.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.04. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41