Dátum: 2024 április 23. (kedd) | Béla

hírek

KÉTSZER EGY HÉT ALATT: CSÍKSZEREDA

Felnőtt 2023-01-15

Ezen a vasárnapon az erdélyi túrát zárjuk a Csíkszereda ellen, egy hét múlva pedig hazai pályán fogadjuk a székelyföldi csapatot. Az elmúlt hetekben kiválóan igazoló kék-fehérek ellen egyik meccsen sem lesz könnyű dolga az Újpestnek.

Bár a tabellaszomszédja ellen játszik a csapatunk, azért a hetedik helyezett Csíkszereda és a nyolcadik UTE között jelenleg 15 pont a különbség az Erste Liga alapszakaszában.

Ráadásul az idén januári eddigi mérkőzéseken is jobb formát mutatott a Sportklub, mint a mieink. 2023-ban még csak hazai pályán játszottak, megverték a FEHA19-et, a DVTK-t és a Ferencvárost, csak hosszabbításban kaptak ki a BJAHC-tól, viszont két napja rendes játékidőben legyőzte őket a DEAC csapata. Ennek dacára az nyilvánvaló, hogy az idén eddig négy bajnoki meccsét zsinorban elvesztő lila-fehér csapatnál Tom Coolan vezetőedző együttese sokkal stabilabb formában van.

De az Újpest így sem megy feltett kézzel a csatába. Az jó jel, hogy a két sokkal előkelőbb helyen álló erdélyi alakulattól csak egy-egy góllal kaptunk ki az elmúlt napokban, ráadásul Virág Csaba csapatának hagyományosan jól megy a tavalyi EL-győztes ellen.

Ősszel például hazai pályán rendes játékidőben vertük a Szeredát, majd az első erdélyi túrán is összejött a pontszerzés a csíkiak ellen. Ráadásul éppen a már emlegetett Tom Coolan pénteken, a DEAC elleni vereség után arról beszélt, hogy rendkívüli terhelés alatt áll a csapata, mert a román bajnokságban is érdekelt gárda kilenc nap alatt hat meccset játszott, és ennek megfelelően játékosait nagyon kimerültnek látja.

"A Csíkszereda eddig is nagyon rutinos játékosokból állt, ráadásul az elmúlt hetekben úgy igazoltak, hogy rengeteget erősödtek is. - mondta a mérkőzés előtt csatárunk, Madácsi Benedek - Azon leszünk, hogy borsot törjünk az orruk alá, és lendületes játékkal, sokat korcsolyázva, meg tudjuk őket verni."

Az SC Csíkszereda-UTE mérkőzés vasárnap 17.30-kor kezdődik a Vákár Lajos Műjégpályán, a meccset az Erste Liga TV élőben közvetíti.

#hajrálilák

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.09.18. FTC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41