Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

KEZDŐDIK A HOKIÜNNEP, INDUL A RÁJÁTSZÁS

Felnőtt 2024-03-08

Csapatunk magyar idő szerint pénteken 17.30-től kezdi meg az Erste Liga negyeddöntőt a tavalyi ligaelső GYHK ellen Gyergyószentmiklóson. Szombaton ismét Gyergyóban, kedden és szerdán pedig már a Megyeri úton küzdenek az együttesek, szakmai igazgatónk, Ancsin János biztos az Újpest továbbjutásában.

 

A két csapat, az alapszakaszban harmadik GYHK és a hatodik UTE idén eddig négyszer találkozott, a párharcban kétszer nyert az Újpest és kétszer a Gyergyó, ráadásul mindkét együttesnek sikerült egyszer idegenben is győznie.

 

A statisztik szerint az alapszakaszban az UTE nagyobb arányban használta ki az emberelőnyeit, mint riválisa, ráadásul a GYHK játékosai sokkal sportszerűtlenebbül játszanak (ezt sajnos ősszel ellenünk is bizonyították), így viszont jóval többet is vannak büntetve, mint a mieink. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy hajszálnyilval az emberhátrányos védekezés is jobban megy az Újpestnek, akkor látszik, hogy a speciális egységek hatékonyságán sokat nyerhetünk. 

 

Ha a kapusok teljesítményét nézzük, akkor is a lila-fehérek felé billen a mérleg, Rajna Miklós és Juha Rasmus Rinne ugyan egyaránt 37 mérkőzésen játszott, de Miki két százalékkal hatékonyabban védte az újpesti kaput, mint finn kollégája úgy, hogy közel háromszázzal több lövést kapott a gyergyói portásnál.

 

Támadásban azonban egyértelműen meggyőzőbbek a székelyföldi gárda mutatói. Náluk játszik az exújpesti Christopher Bodó, aki az egész ligaalapszakaszban toronymagasan nyert a kanadai táblázton. A kanadai-magyar támadó 75 pontnál jár, de ami még ennél az adatnál is megdöbbentőbb, hogy a liga négy legeredményesebbje között másik két gyergyói támadót is találunk, Orban Brance és Sebastien Slyvestre egyaránt 56-56 pontot szerzett eddig. Az Újpest legeredményesebb támadója a 37 pontos Kiss Patrik volt az alapszakaszban, így nálunk ő viselheti a liga által osztott "sárga trikót". Ha az egyébként Kanadában született Bodót nem számítjuk, akkor Patrik az egyetlen, aki magyarként lett csapata legjobbja.

 

Az UTE kedden este még a BJA ellen játszott, de szerdán délután már meg is érkezett csapatunk Gyergyószentmiklósra, azóta játékosaink minden idegszálukkal a rájátszásra koncentrálnak. 

 

"Persze hosszú volt az út, de ez is része a playoffnak. - mondta az utóbbi meccseken kiváló formába játszó Klye Just a helyszínen az utehoki.hu-nak. - Azt mondhatom, hogy mostanara 100 százalékig rájátszás-üzemmódban vagyunk, minden erről szól, már fejben mintha a meccsen lennénk. Edzettünk a meccs előtt a jégen és szárazon is, mentálisan is fizikálisan is rendben vagyunk, készen állunk mindent beleadni."

 

Az UTE keretéből továbbra is hiányozni fog Kiss Dániel, akinek két hete eltört az álkapcsa, viszont a többiek egészségesen várják a GYHK elleni párharcot, amelynek továbbjutói Ancsin János szerint az mieink lesznek. Szakmai igazgatónk a rájátszást felvezető sajtóeseményen beszélt az esélyekről. 

 

"Az FTC és a Brassó kissé kiemelkedik a mezőnyből, viszont öt-hat csapat szinte teljesen azonos szinten van, az aktuális formán múlik, hogy a párharcokból melyik együttes juthat tovább. Mi mindenképpen a négybe szeretnénk kerülni, úgy gondolom, hogy a Gyergyó ellen biztos, hogy továbbjutunk, legalábbis nekem, mint volt sportolónak ezt kell mondani, és ezt is érzem." - nyilatkozta az MJSZ csatornájának Ancsin János, aki hozzátette, hogy nagyon szeretne az Újpest a Ferencvárossal játszani az elődöntőben.

 

A Gyergyói Hoki Klub – UTE párharc első mérkőzése itthoni idő szerint 17.30-kor kezdődik, a meccset az Erste Liga TV élőben közvetíti.

 

#hajrálilák 

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.04. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41