Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

KI KERÜL KI A GÖDÖRBŐL?

Felnőtt 2022-10-29

Szombaton az idény második Erste Liga derbijét két kissé csalódott csapat játssza. A házigazda FTC kettő, az Újpest az utóbbi három mérkőzésén maradt pont nélkül, így ez a meccs még a klubok sok évtizedes rivalizálásánál is többről szól. 

 

A szeptemberi FTC-UTE meccsen egymásnak rontottak a csapatok, akkor a lilák három perc alatt kerültek két gólos előnybe, de végül a parázshangulatú ki-ki mérkőzést a Ferencváros nyerte meg 5:3-ra. 

 

A zöld-fehérek meggyőzőbben kezdték a szezont a mieinknél, egészen október elejéig jól szerepeltek a ligában, de a sorsolás úgy hozta, hogy két hétig nem játszottak mérkőzést Fodor Szabolcs tanítványai, azóta pedig nem sikerül visszatérniük a győztes útra. Múlt szombaton hazai pályán a DVTK-tól kaptak ki a rendes játékidőben 5:4-re, a hétközi meccsen pedig hiába szerezték meg a vezetést a Gyergyó ellen, végül vesztettek 5:1-re, szintén a Tüskecsarnokban.

 

Az FTC-nél is nagyobb vesszőfutást mutatott be az elmúlt hetekben az Újpest. A mieink októberben idegenben kikaptak a ligautolsó FEHA19-től és a DEAC-tól is, a Megyeri útról pedig a listavezető BJAHC és a DVTK vitte el a három pontot. A csapat eddig hat rendes játékidőben elszenvedett vereséget gyűjtött, annyit, mint a tavalyi alapszakaszban összesen. Pedig a vállalkozó kedvvel nincs baj az UTE-nál, a legutóbbi három meccsen 115 lövést eresztettünk meg az ellenfelek kapuira, de ebből csak hat gól született.

 

„Tavaly mi kaptuk az egyik legkevesebb gólt, mostanában a védekezésünkbe is sok hiba csúszik, de ez még nem is lenne akkora baj, ha több gólt tudnánk szerezni” – mondta Kiss Patrik a Nemzeti Sportnak. 

 

Csapatunk gyengébb szerepléséhez hozzátartozik az is, hogy sérülések és betegségek miatt Virág Csabának a keret alapembereit kell pótolnia hetek óta. Több meccset kihagyott Alexandr Pereszunko, Kiss Dániel, Kovács Sebestyén, Tornyai Gábor és Pokornyi Dávid is, a legutóbbi bajnokin pedig a két finn, Villa Jarvinen és Toni Henttonen maradt ki a keretből betegség miatt.

 

"Ezen a héten tudtunk fejlődni, sokat gyakoroltunk, készültünk az FTC elleni meccsre. - mondta Pokornyi Dávid. - A Tüskében mindig nehéz játszani, de a győzelemérét megyünk. A siker kulcsa az lesz, hogy együtt, egy csapatként, egymásért küzdve játszunk. Tudom, hogy a szurkolóknak most nehéz, mert nincs jó passzban a csapat, de nagyon számítunk a támogatásra, úgyhogy várunk mindenkit a Tüskecsarnokba."

 

Az FTC-Telekom-UTE derbi október 29-én, szombaton 14.05-kor kezdődik, a mérkőzést a közmédia sportcsatornája is élőben közvetíti. 

 

#hajrálilák

 

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.16. UTE - FEHA19 című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41