Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

KIEGYENLÍTETT JÁTÉK - HAZAI SIKER!

Felnőtt 2021-10-08

Nagyon munkás mérkőzésen szerzett három pontot a csapat a DVTK Jegesmedvék ellen. A mieink javára egy értékesített büntető döntött, a végeredmény 2:1 lett.

 

Az Újpest kezdte jobban a találkozót, jellemző, hogy kapusunk, Rajna Miklós egyáltalán nem volt játékban a mérkőzés első tíz percében, a lilák ugyanakkor keményen dolgoztak, és alaposan körbelövöldözték Duschek Dávid kapuját, de gólt nem szereztek. A játékrész második felében még fórt is kihagyott az UTE, a Jegesmedvék pedig egészen az első 20 perc végéig nagyon fegyelmezetten védekeztek, így maradt a 0:0.

 

Aztán a 25. percben szerzett egy igazi “munkás gólt” a hazai csapat, Kiss Patrik háromszor is tüzelhetett, mire beakadt a hálóba a korong, 1:0. Az UTE nem sokáig örülhetett a vezetésnek, hiszen az ellentámadásból egyenlített a DVTK, Szabad Kevin passza után Hadobás Zétény lőtt Rajna Miklós hóna alatt a hazaiak kapujába, 1:1.

 

A játékrész hátralevő részében a miskolciak átvették az irányítást, keményen dolgozott a vendégcsapat, kiállítást is kiharcolt, de emberelőnyben sem tudott gól szerezni, így a záró harmad előtt is egyenlő volt az állás.

 

Az utolsó harmad kiegyenlített játékkal kezdődött, majd a 44. percben Szirányi akasztása miatt büntetőhöz jutott az Újpest, amit Sam Coatta három-négy lövőcsel után értékesített, 2:1. Az amerikai támadónak ez már a hatodik gólja volt ebben a szezonban. 

 

Az 56. percben hatalmas helyzetbe került a Diósgyőr, óriási kavarodás alakult ki Rajna kapuja előtt, de végül az UTE védőinek sikerült tisztázni. Egy perccel később Jago durranthatott rá egy nagyot, de Duschek a helyén volt. 

 

Az Újpest jól tartotta meg az utolsó percekben a korongot. Egy perccel a vége előtt Tokaji Viktor levitte kapusát, majd 30 másodperccel a dudaszót megelőzően időt is kért, de nem született újabb gólt, így kemény mérkőzésen szerzett újabb három pontot a csapat, ezzel az UTE fellépett a dobogóra. 

 

Tokaji Viktor, vezetőedző (DVTK Jegesmedvék)

 

“Tudtuk azt, hogy az Újpest van olyan rutinos csapat, és rendelkezik olyan játékosállománnyal, hogy a kiélezett helyzeteket a maguk javára tudják fordítani, és ez be is következett. Ettől függetlenül mi is végig jól játszottunk, partiban voltunk, de nem igazán találtuk annak a mikéntjét, hogy hogyan tudunk az Újpest védekezésén, és Rajna Miki eszén túljárni, ez egy ízben sikerült összesen. Meg kell találunk azt az utat, hogy hogyan tudunk hatékonyabbak lenni támadásban, ezen fogunk dolgozni.”

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

“Tetszik a hazai jég, de azt látni kell, hogy ezek a sikerek nem jönnek maguktól. Ez egy abszolút ki-ki mérkőzés volt, az első harmad inkább a miénk volt, a második inkább a Diósgyőré, a harmadikban pedig a büntetőlövés után kicsit több teret hagytunk a DVTK-nak, mint szerettünk volna, és nyomott az ellenfél, de rengeteg energiát mozgósítottunk azért, hogy őrizzük a kapunkat. Fegyelmezetten játszottunk, okosan játszottunk, ez mindenképpen tetszett, nyilván nem könnyű négy hátvéddel végigjátszani szinte az egész mérkőzést, de le a kalappal a fiúk előtt, nagyon odatették magukat.”

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.03.06. DEAC - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41