Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

KIESETT AZ ÚJPEST

Felnőtt 2023-02-13

Hiába játszott a vasárnap esti mérkőzésnél sokkal jobban a csapat, és kerültünk kétgólos előnybe, a Dunaújváros fordítani tudott. Az Acélbikák 3:2-re győztek, ezzel megnyerték a párharcot, és bekerültek az Erste Liga legjobb nyolc együttese közé a rájátszásba. 

Sokkal jobban kezdett hétfőn az UTE, mint előző nap a párharc első dunaújvárosi meccsént. Rengeteget lőttünk kapura, az első tíz percben többször is védeniek kellett az DAB kapusának, Järvinennek. Nem sokkal később az exújpesti Varga Arnold is próbára tette Rajna Miklóst az újpesti kapuban, majd Benk András percei következtek: a lilák csapatkapitánya kétszer is nagy helyzetbe került, egyszer még a hazai csapat kapuvasát is eltalálta. Az első harmadban az Újpest a tizennégy próbálkozással kétszer annyit lőtt kapura, mint a hazai csapat.

A következő harmad még az elsőnél is izgalmasabban indult. Bár a DAB is támadásba lendült, azonban Németh Attila távoli lövése után mégis a mieink kerültek előnybe a 23. percben. (0:1)

Két perccel később növelte előnyét csapatunk, Pokornyi Dávid lőhetett rá messziről, a kapusról Benk András elé került a korong, aki átjuttatta a gólvonalon. (0:2)

A harmad második fele a hazai csapatról szólt, előbb Varga átadása után a finn Embrich került helyzetbe, de ezt még kihagyta, a 33. percben a Dunaújvárosnak ítélt büntetőt viszont már nem hibázta el, és a rávezetést bevágta Rajna kapujába. (1:2)

A játékrész végén Dézsit állították ki, a lehetőséggel viszont nem élt az UTE, pedig tüzijátékot rendezett Virág Csaba legénysége az újvárosi kapu előtt.

Az utolsó 20 perc elején a DAB ragadta magához a kezdeményezést, végül a 46. percben össze is hozták az egyenlítést, Somogyi és Dézsi kényszerítője után előbbi lőtte be a korongot Rajna kapujába. (2:2)

Maradtak támadásban a vendégek, és hat perc múlva már a vezetést is megszerezték, Embrich, Ödman Hadzimikolic és Valtola, vagyis az Acélbikák első sora hozta össze a gólt, utóbbi finn játékos írhatta fel magának a találatot az 53. percben. (3:2)

Nem sokkal később úgy látszott, hogy egyenlít az UTE, Järvinenen már átment a pakk, de Léránt a gólvonalról mentett. A vége előtt két perccel Rajna lement az Újpestből, de hiába lőtt ma rengeteget, és játszott időnként jól a csapatunk, egyenlíteni már nem tudtunk, így a DAB a negyeddöntőbe került, az lilák pedig befejezték az idei Erste Liga szezont. 

Niko Eronen, vezetőedző - DAB

"Idegesek voltunk az elején, látni lehetett a srácokon, hogy senki nem akar hibázni, de kicsit mindig lekéstünk mindenhonnan, új volt ez a szituáció a játékosoknak, mert mindig nehéz dolog lezárni egy párharcot. A második harmad kemény volt számunkra, az Újpest nagyon jól játszott, tényleg az életükért küzdöttek, de a második és a harmadik harmad között a játékosok eldöntötték, hogy mi érdemeljük meg a továbbjutást, mi vagyunk az a csapat, amelyiknek tovább kell mennie. Óriási munkát végeztünk, a kapusunk is oroszlánrészt vállalt ebből, de pontosan ez volt az, ami kellett nekünk. Nem a legjobb teljesítmény nyújtottuk ma, de végül egy góllal többet lőttünk ellenfelünknél. Köszönöm az Újpestnek ezt a párharcot, korrekt és szoros széria volt, és nagyon boldogok vagyunk.

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

"Ez a meccset meg kellett volna nyernünk, jól kezdtünk, jól játszottunk, de ez a mérkőzés is tükrözte az idei idegenbeli teljesítményünket, hogy hiába hokizunk helyenként nagyon jól, egyszerűen nem tudjuk úgy befejezni a mérkőzést, hogy az győzelemmel érjen fel, és ez siralmas, így nagyon nehéz nyerni. Az biztos, hogy a harmadik harmadba nem jól szálltunk bele, nem úgy, ahogy kellett volna, visszább vettünk, hogy ez miért törént, azt csak a játékosok tudják, mi nem, de ez jellemző volt az egész szezonunkra. Nagyon sajnáljuk, de ez a párharc nem a mai mérkőzésen, hanem leginkább az elsőn és a harmadikon ment el, mert ott nem úgy álltunk bele, ahogy kellett volna, és elengedtük azokat a meccseket. Nagyon szépen köszönjük a drukkereknek a támogatást, mindenkinek, aki szurkolt nekünk a Megyeri úton, illetve azoknak is, akik elkísértek minket az idegenbeli túrákra, főleg úgy, hogy nem sok sikerélményünk volt, ezért örök hála nekik. Sajnáljuk, hogy így történt, nagy kudarc ez számunkra. Nem volt persze könnyű a helyzetünk, mindössze négy légiósunk volt, talán nyolc légiós volt a minimum a többi csapatnál, de megtettünk mindent, ez a mai mérkőzésen is abszolút látszott, sajnos ez most ennyire volt elég."

fotó: Anda Fábián/Acélbikák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.10.15. UTE - DAB című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41