Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

KIESTÜNK A NEGYEDDÖNTŐBŐL

Felnőtt 2022-03-11

Az Erste Liga negyeddöntő hatodik meccsén nem jött össze az egyenlítés a mieinknek, gólgazdag mérkőzésen a Debrecen nyert 7:4-re, így bejutott az elődöntőbe. Az Újpest a mérkőzés elején dominált, a második harmadig vezetett is, de a végén viszonylag simán kikapott, így a parádés alapszakasz után korán zárta az idei szezont.

Bár az Újpest kezdte jobban a mérkőzést a legkiegyenlítettebb negyeddöntős párharcban, mégis a Debrecen került előnybe már a második percben, Smirnov passzából Mazzag Dániel szerzett gólt, 1:0.

Kevesebb mint egy perc múlva, szintén öt az öt ellen egyenlített az UTE, a semleges harmadban szerzett korongot csapatunk, Németh Attila asszisztja után a tavaly még DEAC-os Kiss Patrik talált be, ezzel lett 1:1.

Ezek után az első előnyből a 13. percben újra megszerezte a vezetést az Újpest, Kyle, Sutter és Németh Attila hozta össze a második lila-gólt, 1:2.

Fordulás után, a 28. percben az exmiskolci Gőz Balázs egyenlített, 2:2.

A mieink a vezetést alig 40 másodperccel később szerezték meg - mint később kiderült - a mérkőzen utoljára. Újra Kiss Patrik talált be, így az eredmény 2:3.

A 31. percben emberelőnyből már a Debrecen volt eredményes, a két nappal ezelőtt horrorsérülést elszenvedő hazai Berta Ákos szerzett gólt, 3:3.

Az egész eddigi rájátszásban kiválóan játszó fekete-fehér csapatkapitány, Berta a 36. percben is eredményes volt, 4:3, így minimális előnnyel kezdhette az utolsó harmadot a hazai csapat. 

A harmadik 20 perc elején a DEAC eldöntötte a meccset és az egész párharcot. A 41. percben Sági Martin (5:3), a 45. (6:3) és a 46. percben (7:3) az orosz Kulesov volt eredményes. 

Így az 54. percben hiába szerezte meg a párharc hatodik meccsén harmadik gólját Kiss Patrik (7:4), a fordításra már nem volt esélye az Újpestnek. 

A mieink összesítésben 4:2-re kikaptak a negyeddöntőben, vagyis csak úgy mint tavaly, idén is a DEAC búcsúztatott bennünket a rájátszás első körében.

György József, vezetőedző (DEAC)

 

Jól kezdtünk, attól függetlenül, hogy 2-1 re ment az Újpest, az energia rendben volt. A második harmadban az előző mérkőzéseken is sikerült rájuk cserélnünk, a mai mérkőzésen is úgy gondolom, hogy a második harmad volt a fordulópont. A harmadik harmadban csodálatos volt a kezdésünk. Tudtuk, hogy a Miki nincsen, mondtam a srácoknak, hogy kell egy-két jó lövés ami bejön, hogy letörjük az önbizalmát a kapusuknak. Meg is köszöntem a srácoknak azt a teljesítményt, amit ebben a szériában letettek az asztalra, nem szeretnék most itt külön kiemelni senkit. Én azt mondom, amit most itt elértünk, az várakozáson felüli.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

Úgy gondolom, hogy igazából ez is egy ki-ki mérkőzés volt, mint ahogy a szériában több másik is. A védekező munkánk nem volt olyan, mint amilyet szerettünk volna, és közel sem volt olyan, mint amit az alapszakaszban mutattunk. Leginkább ez jelentette a különbséget a két csapat között. Abszolút megérdemelten jutott tovább a Debrecen, sok sikert kívánunk nekik az elődöntőben.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41