Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

KITÜNŐ MECCSEN NYERT A DVTK

Felnőtt 2021-11-19

Csapatunk kétszer is egyenlíteni tudott a hosszú hetek rossz sorozata után magára találó Diósgyőr ellen, de sajnos így is kikapott 4:3-ra Miskolcon. 

 

A heti második összecsapása a két csapatnak nagyon jó iramú játékkal indult, először a hazai, majd a vendégcsapat előtt adódott egy-egy nagy lehetőség, majd a hatodik percben Kiss Roland előnyhöz jutatta a DVTK Jegesmedvéket, 1:0.

 

Az Újpest öt perc múlva kiegyenlített, Kiss Patrik, Németh Attila volt a korong útja, aminek a végén a miskolci kapuban Duschek Dávid kapitulált. 1:1. A harmad vége előtt Kovács Alex került hatalmas helyzetbe, de a védője a lövés előtti utolsó pillanatban levette a korongot a botjáról, így döntetlennel fordultak a csapatok.

 

A második harmadban megint jól kezdtek a házigazdák, a 25. percben Galajda Zsombor kanyarodott be Márkus Levente kapuja mögött, és újra vezetéshez jutatta a Jegesmedvéket, 2:1. Majd a 31. percben Varga Arnold büntetése miatt emberelőnybe kerültek a hazaiak, és néhány másodperc alatt újabb gólt szereztek: Elgestal passzából Kevin Wehrs lőtt egy bombát, ezzel lett 3:1.

 

A 40. percben Kyle Just asszisztjából Sam Coatta talált be emberelőnyben, 3:2. Amerikai támadónk ezzel már az idei kilencedik gólját szerezte meg.

 

Az utolsó harmad első percében újra egyenlített az Újpest, Just osztotta ki a hetedik gólpasszát a szezonban, a találatot pedig Tanner Jago jegyezte, 3:3.

 

Aztán a 49. percben kiállították a mieinktől Balázsi Mártont, és még abban a percben Kiss Roland óriási bombagóllal használta ki az előnyt, 4:3.

 

A mérkőzés vége előtt három perccel majdnem újra egyenlített az UTE, a támadóharmadon belüli nagy kavarodás után a miskolciak kapuvasának belső lapjáról pattant ki a korong, így nem jött össze az újabb egyenlítés. Ezúttal a három pontot a Miskolc szerezte meg, ezzel elmozdulva az Erste Liga tabellájának utolsó helyéről. 

Tokaji Viktor

Egyrészt nagyon örülünk annak, hogy egy vereségi széria szakadt meg ezzel a győzelemmel. Ugyan a Győr ellen nyertünk, de az egy kupa mérkőzés volt. Nagyon örülök annak is, hogy a srácok végig eltudták azt hinni, hogy ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Ami fontos volt ebben az az, hogy mi szereztük az első gólt. Bár magunkra ijesztettünk ezzel a három-hárommal, de meg tudtunk újulni és tulajdonképpen a harmadik harmad felétől kezdve, ilyen ki-ki mérkőzés folyt, és egy ilyen egy gólos mérkőzést megnyerni, azt hiszem, hogy egy olyan csapatkaraktert mutat, ami bennünk megvan, és eddig is megvolt.

Virág Csaba

Ma talán jobban is játszottunk, mint az előző mérkőzésen. Azt látni kell, hogyha ez a DVTK, ez tényleg odateszi magát, és jól tud játszani, akkor igazából bárkit meg tud verni. De ez egy ilyen liga is. Bármelyik csapat képes bármelyik csapatot legyőzni. Nem dőlhet hátra senki.

 

fotó: DVTK

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.01.03. UTE - DVTK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41