Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

KIÜTÉS EGY HARMAD ALATT

Felnőtt 2021-02-05

Egy 5-0-s második harmaddal komoly verést mért Brassóban a hazai csapat a mieinkre. 

A hazaiaknál ismét lehetőséget kapott Cody Fowlie, játszott Finucci is, meglepetésre Tomas Klempa maradt ki, a kapuban újra Tőke állhatott. A vendégek úgy mentek jégre, ahogy egy nappal korábban a GYHK otthonában.

A kék-sárgák már a 7. percben vezetést szereztek McFadden révén előnyben, majd az egyre ponterősebb bekk másodszor is beköszönt egyenlő létszám mellett. Az UTE-nak még a szünet előtt sikerült közelebb kerülnie Phil Kiss révén, 2-1.

A második játékrész elején egy perc alatt kettőt vágott a Corona, Fowlie és Gliga volt eredményes, 4-1. Az újabb gólra a 37. percig kellett várni, ismét McFadden iratkozott fel a táblára, 5-1, egyrészt ez már a harmadik emberfóros találata volt a Brassónak, másrészt a kanadai bekk másodszor jutott mesterhármasig az aktuális Erste Liga-évadban. Az elsőt sem oly régen jegyezte, hanem múlt szombaton az Opten Vasas HC ellen. A hazaiak folytatták a rohanást, alig 18 másodperc múltán Tranca lőtte a hatodikat, ekkor Duschek Dávid helyére Márkus Levente érkezett az újpesti kapuba. A fiatal hálóőrt másfél perc elteltével avatta fel ugyancsak Tranca, aki az elmúlt hetekben csapata második legeredményesebb hokisa lett Radim Valchar mögött.

Az utolsó játékrész ezek után szelídebb hokit hozott, további gólok nem születtek, maradt a 7-1. A Brassó kiütéses sikerével 3 ponttal közelebb került a listavezetőhöz, és a következő alkalommal a Titánokat fogadja, az Újpestre viszont két roppant kemény mérkőzés vár Csíkszeredában.

Dave MacQueen, Brassó: „Tudtuk, hogy az újpestiek néhány játékosa nem szerepelhet. Jól kezdtünk, de a második harmad volt a legjobb, akkor átvettük az irányítást. Több olyan hokis is játszhatott, aki korábban nem, és most értékes tapasztalatot gyűjthetett. Nagy győzelmet értünk el, a három pontok ilyenkor a legjobbak.”

Virág Csaba, UTE: „Tudtuk, hogy nehéz Erdélyben játszani, és az is ismert, hogy néhány játékosunk hiányzik. Rendkívüli teljesítményre lett volna szükség, hogy győzzünk. Ha átlagosat nyújtunk, akkor csak szoros meccsre vagyunk képesek, ha az áltagosnál jobbat, akkor lehet már esélyünk, de ahhoz, hogy biztosan nyerjünk, kiemelkedő játék kell. Az első harmad jól alakult, de a másodikban lemondtunk az irányításról, és a Brassó képes volt majdnem minden lövésből betalálni. A harmadik játékrészben már nyomás nélkül játszottunk, és majdnem jó harmadot hoztunk le, de végül az eredmény az ellenfélnek kedvezett.”

fotó: Corona Brassó

forrás: jkb.hu

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41