Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

KIÜTÉSES GYŐZELEM AZ FTC ELLEN

Felnőtt 2020-12-29

A kapuban remeklő Rajna Miklós vezetésével gigászi küzdelem után győztük le 5:1-re azt a Ferencvárost, amelyet idegenben több mint öt év után sikerült újra megverni. Az FTC vezetőedzője szerint csapata az utolsó harmadban összeomlott az UTE ellen. 

Mindkét csapat közel ugyanabban az összeállításban szerepelt, mint legutóbb, egyedül Nemes volt az, aki nem játszott az UTE szombati találkozóján.

A meccset a ligaelsőség visszaszerzéséért hajtó FTC-Telekom kezdte jobban, fölényük a 13. percben érett góllá, amikor Hegyi egy emberelőnyös kék vonalas bombával vezetéshez juttatta a zöld-fehéreket.

Az első harmad végén szintén egy 5 a 4 elleni akció hozta az egyenlítést: az üresen érkező Lamoureux használta ki a fórt egy keresztpasszból. A második játékrészben hibátlanul védtek a kapusok, Arany és Rajna több bravúrt bemutatva tartotta az 1-1-es állást.

A harmadik felvonás elején már az UTE-nál volt az előny: egy ellentámadás végén Varga kotorta be közelről a korongot a hazai kapuba. Három perccel később megint egy újpesti hátvéd volt eredményes, ezúttal Stadel talált be a már vert helyzetben lévő Aranynak. A 48. percben bekerült a vendégek kapujába a korong, de a játékvezetők már hamarabb úgy látták, hogy Rajna birtokolja a játékszert. Az FTC-Telekom harcolt a kétgólos hátrány ledolgozásáért, 2 perccel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért és lehozta Aranyt. Hiába, Benk egy üres kapus góllal véget vetett a ferencvárosi reményeknek, sőt még Lamoureux is betalált egy szép passz után.

Az UTE 5-1-re nyert, hátránya 4 pontra csökkent a nála 6 meccsel kevesebbet játszó, 4. helyen álló Brassó mögött. A lila-fehérek a DAB otthonában zárják a 2020-as évet.

Virág Csaba, az UTE vezetőedzője: Az első két harmadban nem nekünk állt a zászló, de a második harmadban több hátrányt is kivédekeztünk, ami azért sokat jelentett. Volt amikor jól védekeztünk, volt amikor a Miki mentett meg minket. Megbeszéltük utána, hogy mi ennél sokkal többet tudunk, és több kell ahhoz, ha innen ponttal, pontokkal akarunk távozni. A harmadik harmadban megtaláltuk a játék ritmusát, jól pörögtek a fiúk, ennek köszönhető, hogy behúztuk a három pontot. Egy ilyen mérkőzés az, ami erőt adhat a jövőben. 

Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője: Két harmad után sokkal jobb volt a statisztikánk, de a helyzetkihasználásunk nem volt jó, hiába voltak meg a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Az utolsó harmadban pedig teljesen összeomlottunk, nem funkciónáltunk jól csapatként, nem tudtunk egymásért küzdeni, hajtani, az Újpest pedig nagyon jól csinálta, hogy kihasználta a helyzeteit, és tartotta az előnyét, mi pedig nem tudtunk már váltani. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.08.20. HKM Zvolen - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41