Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

KONCENTRÁLT, EGYSZERŰ JÁTÉKKAL KÉSZÜLÜNK A DERBIRE

Felnőtt 2021-11-24

Az Erste Ligában az elmúlt hetekben gyengélkedő Ferencváros lesz szerda este vendége az Újpestnek a Magyar Kupa második fordulójában. Virág Csaba szerint a párharc ettől függetlenül nehéz lesz, a csapatnak koncentráltan kell játszania mindkét meccsen, viszont az FTC-Telekom ellen bejutni a négyes döntőben édesebb érzés lenne, mint bármelyik más csapatot búcsúztatni.

 

Négy mérkőzést játszott novemberben a bajnokságban az FTC-Telekom, kikapott a ligautolsó Titánok vendégeként, pénteken hazai pályán szenvedett 5:1-es vereséget a nyolcadik helyezett DEAC ellen, míg Győrben csak hosszabbításban tudott nyerni, és a Tüskecsarnokban egyszer legyőzte a MAC Újbuda csapatát. 

 

Az UTE ennél sokkal jobban szerepelt eddig ebben a hónapban, csapatunk öt mérkőzésből négyet megnyert a rendes játékidőben az Erste Ligában, és csak a DVTK vendégeként kaptunk ki egy góllal. A tabellán is Virág Csaba együttese áll jobban, eddig öt ponttal szereztek többet, mint a Ferencváros, és idén tétmeccsen még nem kaptak ki a Megyeri úton. 

 

“Ez teljesen más, mintha egy új bajnokság kezdődne. - mondta az UTE csapatkapitánya, Benk András a kupapárharc előtt. - Az biztos, hogy nem kell extra motiváció a srácoknak, igaziból mindenki az ilyen meccsekre vár az egész azonban. Főleg most, hogy így összeállt a csapatunk, az elmúlt hetekben jó teljesítményt tudtunk nyújtani, nagy várakozással megyünk bele ebbe a kupába. Két mérkőzés lesz, oda-vissza játszunk, a gólarány dönt, úgyhogy okos hokival kell kezdeni. A derbi a jégkorong ünnepe nálunk Újpesten, remélem, hogy a szurkolók is átérzik, és sokan fognak kijönni a mérkőzésre.”

 

Virág Csaba vezetőedző már a szezon elején elmondta, hogy csapata célja a Magyar Kupa négyes döntőjébe kerülés, és ez a sorsolás alakulásától sem változott.

 

“A célunk maradt ugyanaz, így, hogy az FTC-vel játszunk, egy plusz édesebb érzés lesz, ha bejutunk a Final Fourba. Mindenképpen azon vagyunk, hogy bekerüljünk. - mondta Virág Csaba. - Az biztos, hogy nem lehet egy perces szünet sem az agyakban, mert azzal az egész párharc elmehet. Fontos, hogy az első perctől a 60. percig koncentráltan, nagy sebességgel, egyszerűen játszunk. A fiúk átérzik a súlyát ennek, tudják, hogy mit jelent egy Újpest-FTC derbi, készen állnak. Szeretném, ha a lelátó is készen állna, hatalmas szükségünk van a szurkolóinkra, sokat tudnak segíteni nekünk, és bízom benne, hogy ezt a támogatást most is megkapjuk.”

 

A Magyar Kupa párharc első összecsapása szerdán este 18.00-kor kezdődik a Megyeri úton. A mérkőzésre belépőjegyet váltani a szokásos felületen lehet. 

 

#HAJRÁLILÁK

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.14. UTE - FTC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41