Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

KONTINENTÁLIS KUPAGYŐZTEST IGAZOLTUNK

Felnőtt 2022-07-06

A kanadai Collin Shirley a lengyel Cracovia Kraków színeiben az előző kiírásban győztese lett az IIHF második legrangosabb európai kupasorozatának. A 26 éves gólvágó a következő idényben az Újpestben játszik. 

 

A balkezes, közel 190 centi magas játékos a kanadai utánpótlásbajnokságokban edződött, majd az egyetemi ligában is kiváló mutatókat produkált, végül rövid egyesült államokbeli kitérő után igazolt Lengyelországba.

 

"Alapvetően egy jó felépítésű játékosnak tartom magam, aki egyben gyors is, a helyzetek kialakításakor főleg ezekre támaszkodom. - mondta az utehoki.hu-nak a bemutatkozó interjúban Collin Shirley. - Az Újpest, az ügynököm és én könnyen megegyeztünk, így elhagyom a lengyel bajnokságot. Olyan barátok és ismerősök véleménye alapján hoztam meg a döntést, akik korábban már játszottak a csapatban; mindenkitől csak pozitívumokat hallottam, így nem volt kérdés, hogy elfogadjam-e a klub ajánlatát. A csapatról tudom, hogy minden mérkőzésen a győzelemért lép pályára, ilyen helyre vágyom mindig, hogy győztes mentalitású társaságba kerüljek."

 

Új idegenlégiósunk igazán sikeres szezont zárt a Krakkóval, 45 mérkőzésen 13 góllal és nyolc gólpasszal segítette a csapatát, amellyel március elején megnyerte az IIHF kontinentális kupáját.

 

"Az előző idényben összejött egy komoly trófea Lengyelországban, remélem, hogy hasonló sikerekben az új csapatom tagjaként is részem lesz. Egy olyan magas presztizsű bajnokságban, mint az Erste Liga, nagyszerű lenne jó eredményt elérni, ez jót tenne a városnak és a klubnak is." - zárta gondolatait kanadai támadónk. 

 

Üdvözlünk Magyarországon, Collin!

 

#hajrálilák

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2019. 09. 06. UTE - MAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41