Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

KOVÁCS ALEX: PÖRGŐS, KEMÉNY MECCSET VÁROK

Felnőtt 2021-09-23

Rendkívül sikeres erdélyi túrája után pénteken 18 órától Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék vendégeként lép pályára a csapat. A mérkőzés házigazdája túl van két hét gólos mérkőzésen, mégis felemásan kezdte a szezont.

 

Három év után tért vissza a szlovák bajnokságból az Erste Ligába a miskolci alakulat, méghozzá két gólgazdag találkozóval. A Jegesmedvék az újonc Győr ellen kezdtek hazai pályán, és nyertek 5:2-re, azon a mérkőzésen leginkább az látszott, hogy a DVTK nagyon hatékonyan játszik emberelőnyben. 

 

Második meccsükön a MAC HKB Újbuda látogatott Miskolcra, ahol Kangyal Balázsék már az első harmadban két gólos előnyt harcoltak ki, és tulajdonképpen magabiztosan győztek 5:2-re úgy, hogy az egyenlítésre csak az utolsó játékrészben volt reális esélye a DVTK-nak.

 

A mieink ehhez képest a vártnál is jobban kezdték az idényt, erdélyi túrájukon nyertek a tavalyi arany- és ezüstérmes ellen is, valamint megverték a kiváló erőkből álló Gyergyót. Az Újpest most nem csak simán győzni szeretne Miskolcon, hanem a vasárnapi FTC elleni derbire is hangolódna egy sikeres mérkőzéssel. 

 

“Kemény, pörgős meccset várok. - mondta Kovács Alex. - A Miskolc nemrég tért vissza az extraligából, meg akarják mutatni, hogy jó formában vannak, ahogy mi is. Csütörtökön voltunk a jégen, és videóztunk is. Ha úgy teljesítünk, ahogy az erdélyi túránkon, akkor szerintem nem fogunk csalódást okozni, és sikerül elhozni a három pontot.” - tette hozzá csapatunk fiatal támadója. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41