Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

KOVÁCS ALEX DÖNTÖTT A DAB ELLEN

Felnőtt 2022-01-09

Nehéz mérkőzésen, 0:2-ről fordítva, hosszabbításban győzött az UTE a Dunaújváros ellen. Az egyenlítő gólt, valamint a győztes találatot is fiatal támadónk, Kovács Alex szerezte. 

 

Tartalékosan, tulajdonképpen két és fél sorral kiállva fogadta az Újpest a DAB csapatát. Virág Csaba alakulatából hiányzott Benk András, Nemes Benjamin, Tanner Jago, Csergő Hunor és Zsigmond Áron is, így nem csoda, hogy a mérkőzést a Dunaújváros kezdte eredményesebben. Hiába kapták az emberfórokat az újpestiek, első előnyéből mégis a DAB talált be, a 18. percben Szappanos Dávid góljával lett 0:1.

 

A 32. percben már két góllal vezetett a vendégcsapat, az öt az öt elleni játékban ezúttal Szappanos adta a gólpasszt, a gólt pedig a fehérorosz légiós Ribcsik szerezte, 0:2.

 

Az utolsó harmadban megrázta magát az Újpest, és két perc alatt egyenlített, Sam Coatta törte meg a jeget a 49. percben, amikor Suter passza után közelről a kapuba emelt, 1:2, majd két perc múlva Kovács Alex is bevágta Just passzát, 2:2.

 

A rendes játékidőben már nem született újabb gól, viszont a hosszabbítás ötödik percében egy kipattanót is beütött Kovács Alex a DAB kapujába, így az UTE a második pontot is begyűjtötte.

 

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

 

Buktunk egy pontot, de ez is sokkal több mint a semmi. Nehéz a helyzetünk, mivel mi játszottuk a legtöbb mérkőzést, 15 nap alatt ez már a hetedik volt, karácsonnyal és újévvel ötvözve. A rengeteg hiányzó látszott a játékunkon, főleg akkor, amikor jó döntést kellett volna hozni a végén. Több, mint hetvenet lőttünk, amiből negyvenkilenc kaput talált, csak viszonyításképpen, az már jó, ha húsz helyzetet kidolgozunk egy meccs alatt. Akár két-három összecsapást is meg lehet nyerni ennyi lehetőséggel, ha jól dolgozzuk ki őket. Tudtunk meríteni a második harmad után, visszajöttünk két gólos hátrányból, a végén pedig mi örülhettünk jobban.

 

 

Leo Gudas, vezetőedző (DAB)

 

Nagyon jól védekeztünk, az első harmadban hat percnyi emberhátrányt öltünk meg, majd az első előnyünkből megszereztük a vezetést. A második harmadban is remekül játszottunk, azonban a harmadik harmadban görcsösen bántunk a koronggal, ennek ellenére elégedett vagyok a csapatom játékával. Örülök, hogy szereztünk egy pontot, de lehetett volna több is. 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2021.10.10. Matiné című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41