Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

KOVÁCS ALEX MARAD ÚJPESTEN

Felnőtt 2022-05-24

Pályafutása eddigi legereményesebb szezonját zárta az előző idényben az UTE játékosaként Kovács Alex. A támadó az Erste Ligában kilenc gólt és 12 gólpasszt ért el, ráadásul legtöbbször fontos pillanatokban villant meg. 

Tavaly 16 év után igazolt el Székesfehérvárról Kovács Alex, de nem bánta meg élete első klubváltását. Hamar bejátszotta magát a csapatba Újpesten, szerepelt az első és a második sorban is, és hasznos gólokat szerzett. 

Például a későbbi ligagyőztes Csíkszereda ellen akkora gólt lőtt decemberben idegenben, hogy a találatot a hét góljának is megválasztották. Nem véletlen, hogy az idény vége után Kovács Alex a magyar válogatottba is meghívót kapott, és csak egy sérülés miatt nem lehetett tagja a világbajnokságra készülő keretnek. Csatárunk azóta felépült, és a következő szezonra is aláírt a lila-fehérekhez.

"Több megkeresésem is érkezett, viszont nagyon jól éreztem magam tavaly az Újpestben. - mondta az utehoki.hu-nak Kovács Alex. - Megkaptam az ígért lehetőségeket, és úgy érzem, a jövőben is minden körülmény adott a fejlődésemhez. Mindegy, hogy gólokkal, pontokkal, vagy jó játékkal, de szeretnék a csapat hasznára lenni."

 

Sok sikert a folytatáshoz, Alex!

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2024.02.14. UTE - Brasov című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41