Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

KÖZEL ÁLLTUNK A PONTSZERZÉSHEZ

Felnőtt 2022-11-18

A padlóról állt fel csapatunk, és két gólos hátrányból előnyt kovácsolt, de a végére sajnos elfogyott az Újpest a DVTK vendégeként. A hazai csapat az utolsó harmadban 80 másodperc alatt szerzett három gólt, és ezzel 5:3-ra győzött.

 

A Sárközy-emléktornán szerzett könnyebb sérülése után visszatért a kapunka Rajna Miklós, de a hálónk így is csak kilenc percig maradt érintetlen, aztán Razumnyak rezgette meg. (1:0)

A 13. percben ismét a DVTK szerzett gólt, újra egy UTE védelmi hibából, Lövei csapta be a hátsó alakzatunkat, majd Farkas Márton hoz passzolt, aki az üres kapuba továbbított. (2:0)

A második harmad elején kimaradt néhány emberelőny, majd az Újpest egálban volt eredményes kétszer is. A 28. percben először Pereszunko cselezett ellenállhatatlanul, majd Lászlóffy Botondhoz passzolt, 19 éves támadónk az első Erste Liga-találatát szerezte meg. (2:1) Majd két perc múlva a friss válogatott Pokornyi Dávid próbálkozott messziről, lövése Kovács Alexen megpattanva jutott a kapuba, ezzel egyenlítettek a lilák. (2:2 )

Aztán két perc múlva már a vezetést is megszereztük, csapatkapitányunk, Benk András parádés csapatjáték végén tálalt Kiss Patrik elé, ezzel a 33. percben már a mieink vezettek. (2:3)

Csapatunk egészen a 48. percig vezetett is, akkor viszont 1.50-re kettős emberhátrányba kerültünk, miután Kiss Patrikot és Pokornyi Dávidot szinte egyszerre küldték ki a zebrák, ez pedig megpecsételte az Újpest sorsát. 

Az öt a három elleni játékban Páterka szerzett gólt (3:3), majd a sima emberelőnyben Blasko talált be. (4:3)

Majd a mérkőzés hetedik gólja után hat másodperccel növelte is frissen megszerzett előnyét a Miskolc, a középkezdés után meglódultak a hazaiak, Lövei visszapasszát ezúttal Galajda vágta be. (5:3)

Újabb gól már nem született, így hiába fordított csapatunk, most sem szerzett pontot idegenben. 

Tokaji Viktor, vezetőedző - DVTK Jegesmedvék

 

"Közönségszórakoztató meccs volt, de edzőszórakoztatónak nem mondanám. Maradtak maradványok a Dunaújváros elleni kupameccsből, pláne a második harmadban, amikor elvesztettük a fonalat. Viszont nagyon komoly karaktert mutattunk a harmadik harmadban, és lemásoltuk az előző Újpest elleni meccset, sőt, sikerült olyan előnyre szert tennünk, ami eldöntötte a meccset. Nagyon büszke vagyok a srácokra, és ők is büszkék lehetnek saját magukra. Tudom, hogy nem egy mérkőzéssel öregebbek lettünk, hanem egy mérkőzéssel okosabbak."

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"Összességében egy nagyon nehéz mérkőzés volt számunkra, rengeteg hiányzónk van. Szerettünk volna mindent beletenni ebbe a meccsbe, ami meg is valósult. Közel álltunk ahhoz, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Ugyanakkor olyan hibáink voltak, amik ezen a szinten nem férnek bele, a harmadik harmadban pedig a kiállítások megpecsételték a sorsunkat."

 

fotó: Nagy Gábor Sándor/DVTK

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

Titánok - UTE című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41