Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

KÖZEL JÁRTUNK A BRAVÚRHOZ

Felnőtt 2023-01-12

Ezúttal is jól ment csapatunknak a listavezető ellen, egy gólon tudtuk tartani a Gyergyói HK-t, és az utolsó percekben küzdhetett a csapat a pontszerzésért. Végül a hazai csapat 1:0-ra győzte le a mieinket.

 

Az első harmadban komoly mezőnyfölényben játszott a ligában éllovas hazai csapat, a GYHK folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket, de az Újpest kapujában a válogatott Rajna Miklós kiválóan állta a sarat. Aztán a 19. percben Kiss Phil büntetése után emberelőnyből megszerezte a vezetést a Gyergyó, bár az első ziccert Vincze Péter még kihagyta, de Haaranen passza után Bodó Christopher már nem hibázott, rövidsarkos lövése utat talált a kapuba. (1:0)

 

Bár az első játékrészben sokkal többet lőtt kapura a Gyergyó, a második harmad kiegyenlítettebb játékot hozott. Először ukrán csatárunk, Olekszandr Pereszunko került helyzetbe, majd a Gyergyó is lőtt egy kapuvasat, de gól egyik helyzetből sem lett. Ezek után kimaradt egy hazai előny, majd a mieink is kihagytak egy fórt Sárpátki kiállítása után, így maradt az 1:0-ás állás.

 

A harmadik harmad egy kettős kiállítással indult, miután Kovács Alex és Orbán Brance akadt össze, ráadásul nem sokkal később a mieink egy rossz csere után nagyjából 40 másodpercig három a négy ellen, hátrányban játszottak, de nem kaptak újabb gólt. A mérkőzés vége is izgalmasan alakult, az 57. percben gáncsolás miatt kiállították csapatkapitányunkat, Benk Andrást, de alig fél perccel később Bodónak kellett megállítania szabálytalanul a kontrázó Pereszunkót, így ő is leült. Két perccel a lefújás előtt Virág Csaba lehívta kapusát, így a lilák egy ideig hat a négy, majd hat az öt ellen támadtak az egyenlítésért, ami végül nem sikerült, így egyetlen lőtt góllal a hazai csapat otthon tartotta a három pontot.

 

Szilassy Zoltán, vezetőedző - GYHK

 

"A mérkőzés nagy részében dominálni tudtunk, de az Újpest végig jól dolgozott a saját kapuja előtt, Rajna Miki pedig kiválóan védett. A második harmadban volt néhány bután eladott korongunk, azokból a vendégek is tudtak fejtörést okozni nekünk. Csak az az egy gól billentette az oldalunkra a meccset, de boldog vagyok ezzel a három ponttal, mert fontos volt nekünk ez a győzelem, és egy nagyon jó csapatot gyűrtünk le."

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"Sok fiatallal érkeztünk, sokuknak ez az első erdélyi túrája, ennek ellenére remekül helyt álltak, és nagyszerűen játszottak, ahogy az egész csapat. Nekünk az ilyen meccseken a masszív védekezésünkre alapozva meg kell találnunk azokat a helyzeteket, lehetőségeket, amikből valahogy gólt tudunk lőni, vagy egyszerűen csak átjuttatnunk a korongot akármelyik testrészünkkel a gólvonalon. A helyzetkihasználásban mindenképpen fejlődnünk kell, mert nulla góllal 100 százalék, hogy nem lehet mérkőzést nyerni."

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41