Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

KÖZEL VOLT A PONTSZERZÉS

Felnőtt 2022-10-14

Sági vs. Sági összecsapás, ezzel is be lehetett volna harangozni a péntek esti DEAC-UTE Erste Liga meccset, miután a lilák kapujába ezúttal Sági Máté állt be, míg a Debrecen támadói között ott volt bátyja, az exújpesti Sági Martin.

 

Gyors támadóhokival indult a találkozó, az első gólt sajnos a DEAC szerezte, Sági Máté még kifogott egy lövést, de a kipattanót Mihalik betuszkolta fonákkal. (1:0)

 

Gólhelyzetbe került az Újpest a nyolcadik percben, de nem talált be, az ellentámadásból Izaczky fejezett be egy nagy indítást góllal. (2:0)

 

A második gyors gól után Virág Csaba kért időt, így a harmad végére fölénybe került az UTE, mégis a Debrecen szerzett újabb gólt, egy buli után Dalecky lőhetett rá. (3:0)

 

Nem indult jól a második harmad sem a mieinknek, előbb sérülés miatt kiszállt Kiss Dániel, majd a 24. percben növelte előnyét a DEAC. Mihalik lövését még védte Sági Máté, de érkezett Szmirnov, ő pedig már betalált. (4:0)

 

A nagy hátrány ellenére tartást mutatott az Újpest, a 28. perc legelején Kiss Phil lövése változtatott irányt egy hazai boton, így utat talált a kapuba. (4:1)

 

A gól után maradt támadásban az UTE, csapatunk nagy erőket mozgosított a gólszerzésért, és hiába kért időt a DEAC edzője, a lilák lendületét ez sem törte meg. A 35. percben egy kapusról kicsorgó korongót lőtt be Kiss Patrik. (4:2)

 

Fél perccel később pedig Balázsi Márton lövésébe nyúlt bele Nemes Benjamin szemfülesen, ezzel egy gólosra csökkentve a különbséget. (4:3)

 

A záróharmad elején emberelőnybe került a vendégcsapat, és Madácsi góljával egyenlítettünk is, miután támadónk egy távoli lövésbe nyúlt bele okosan. (4:4)

 

Az utolsó gól öt perccel a mérkőzés vége előtt született, szintén öt a négy ellen. Az Újpestből szabálytalanság miatt Kiss Patrikot küldék le, a győztest gólt pedig Sági Martin passzából Révész Marcell szerezte meg, így hiába egyenlítettünk a találkozón bravúrosan, 5:4-re győzött a hazai csapat.

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

"Így, ahogy mi kezdtük a mérkőzést, úgy nem lehet. Négy-nulla után karaktert mutattunk, egy csapatként álltunk fel a rossz kezdésből, szépen faragtunk le a hátrányunkból. Közel voltunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Győzelmet nem érdemeltünk volna, de vereséget sem, sajnálom, hogy még hosszabbításra sem sikerült menteni a találkozót. A vereség ellenére amiket csináltunk, abban voltak jó dolgok."

 

György József, vezetőedző - DEAC

"Egész mérkőzésen hullámzó volt a teljesítményünk. Az első harmadban két támadóharmadbeli buli után sikerült két gólt szerezni, utána Izackynak volt egy kiugrása amiből tudtuk növelni az előnyünket. A második harmadban arra kértem a srácokat, hogy tartsuk az eredményt. A negyedik gólunk után sajnos vége lett a rövid cseréknek, vége lett a csapatjátéknak. Ott már éreztem, hogy elindult a lavina, és egyenlített is az Újpest, hiába próbáltam rendezni a sorokat. A harmadik harmadot szívvel nyertük meg, mert az erdélyi túra után ereje már nem sok volt a srácoknak."

fotó: Vörös Dávid/UTE

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2019. 09. 06. UTE - MAC című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41