Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

KÜLFÖLDI SZAKEMBERREL SZERZŐDTÜNK

Felnőtt 2023-04-05

A finn Markus Juurikkala lett csapatunk új vezetőedzője. A szakember már megkezdte a játékoskeret kialakítását a következő szezonra. 

 

A 35 éves Markus Juurikkala ősszel már az 15. szezonját kezdi edzőként, korábban hazájában, valamint a svájci utánpótlásban tevékenykedett, az elmúlt öt évben pedig az Alpesi Ligában szereplő Bregenzerwald vezetőedzője volt. 

 

"Új kollégánk fiatal, ambíciózus, szakmailag és emberileg is jók a referenciái, ezt bizonyítja, hogy az előző csapatánál közel öt évig volt vezetőedző. - mondta Ancsin János, szakosztályigazgató. - Régóta nem dolgoztunk külföldi vezetőedzővel, de itt volt az ideje a vérfrissítésnek, szerintem Markus lehet a megfelelő ember erre a feladatra. Ráadásul nagyobb a rálátása a nemzetközi játékospiacra, mint egy magyar edzőnek, tanácsaival szeretnénk az elmúlt években látottnál erősebb importkontingenst igazolni, olyan külföldi játékosokat, akik képesek húzni a csapatot."

 

Az új vezetőedző kedden érkezett Újpestre, és már megkezdte az egyeztetést a keret kialakításával kapcsolatban a játékosokkal és a klubvezetéssel.

 

"Megvoltak az első találkozások a csapattal, nagyon izgatott vagyok, hogy megkezdjük a közös munkát. - mondta Markus Juurikkala az első benyomásairól. - Az első dolgunk, hogy kialakítsuk a keretet. Tárgyalunk a játékosokkal, akikkel a jövőt elképzeljük, jó személyiségű, jó karakterű jégkorongozókat keresünk."

 

Szintén eldőlt, hogy a finn szakember munkáját másodedzőként az Újpesti Jégkorong Akadémia U21-es csapatának eddigi mestere, Kovács Viktor segítheti a következő szezontól.

 

"Viktor négy évig dolgozott nálunk a junioroknál vezetőedzőként, az elmúlt két évben már az Újpesti Jégkorong Akadémia kötelékében, ahol nagyon magas szintű szakmai munka folyik. - mondta a felnőttek új másodedzőjéről Ancsin János. - Klubhűsége megkérdőjelezhetetlen, és segítségével zökkenőmentes lehet a fiatal játékosok felnőtt keretbe építése, valamint még szorosabbra fűzhetjük a élcsapat és az akadémia közti köteléket."

 

Az újonnan felálló edzői stáb tagja lett kapusedzőként Hajek Márk is, aki a felnőttcsapat mellett folytatja a munkát a Újpesti Jégkorong Akadémia kapusaival is. 

 

A szakosztályvezetés az új vezetőedzővel és segítőjével 1+1 éves szerződést írt alá.

 

#hajrálilák

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2022.12.04. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41